Jabolka so jokala

Otroci so si spekli jabolka, ki so jih tudi s slastjo dodobra pohrustali

Vrtec Stara Cesta, torek, 22. oktober 2013 ob 16:10
Otroci so si spekli jabolka, ki so jih tudi s slastjo dodobra pohrustali

Otroci so si spekli jabolka, ki so jih tudi s slastjo dodobra pohrustali

Začetek dneva je bil prekrasen. Najprej so nas na dvorišču šole pozdravili prijetni jesenski sončni žarki. Nato smo se vedoželjni učenci 1. r. in 2. r. OŠ Janka Ribiča Cezanjevci z učiteljico Klavdijo Sever in Manjo Gospodarič spraševali, le kaj nam bo prinesel današnji petek, 18. 10. 2013. Bili smo polni pričakovanj, zato smo se urno odpravili na pot proti vrtcu Stara Cesta.

Otroci iz vrtca so nas že pričakovali. A mi, šolarji, smo se najprej okrepčali s slastno malico, da smo si nabrali moči za prihajajoče dogodivščine. Ob prihodu so se nekateri učenci, ki so v lanskem in predlanskem šolskem letu obiskovali vrtec Stara Cesta, pocrkljali pri vzgojiteljici Mariji Gaube, lepo pa sta nas sprejeli tudi Sandra in Polona.

Nato je napočil čas za sproščeno igro. Na igrišču smo tekali, se lovili, najbolj zanimivo pa je bilo opazovati g. Milana Blagoviča pri kurjenju. Najbrž se sprašujete, le kakšen ogenj neki? Še bolj zanimivo pa je bilo opazovati kako nataknemo jabolko na dolgo palico in jo nato počasi obračamo na ognju. Slišali smo tudi kako jabolka jočejo. Dokaj hitro so bila pečena, mi smo jih pa tudi s slastjo dodobra pohrustali.

Odžejali smo se s sokom, pomagali pospraviti ter se dogovorili, da se naslednje leto spet srečamo. Takrat morda ob peki kruha? Ali pa kostanjev? Bomo se kar pustili presenetiti.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši