Ljutomerske odbojkarice uspešnejše od Zoje Lenart

Ljutomerčanke zmagale na gostovanju v Lenartu z rezultatom 3:0 (25:17, 25:19, 25:23)

Jože Makoter, torek, 22. oktober 2013 ob 19:32
ŽOK ZM Ljutomer

ŽOK ZM Ljutomer

V 3. državni odbojkarski ligi VZHOD za odbojkarice, je bilo 19.10.2013 odigrano 2. kolo prvenstva članic kjer nastopa tudi ekipa ŽOK ZM Ljutomer.

Po prvem kolu prvenstva, ko so Ljutomerčanke gostovale v Vuzenici  in tekmo po izenačeni igri in ob  naklonjenosti sodnikov domači ekipi, izgubile z rezultatom 3:0 (25:22, 25:21, 28:26), so v 2. kolu ponovno gostovale in sicer pri ekipi ZOJA Lenart v Lenartu, ki je v prvem kolu prvenstva gostovala v Rušah in premagala ekipo Pohorje Volley.

Ljutomerčanke so bile pred tekmo v dokajšnji negotovosti glede izida tekme, saj so zadnjo tekmo s Zojo Lenart gladko izgubile. A tokrat so bile igralke in trener pred tekmo nekako prepričane, da so kljub zadnjemu porazu boljša ekipa, ki tekmo lahko zmaga.

Da mislijo resno so igralke ŽOK ZM Ljutomer, ki so tokrat nastopile v najmočnejši postavi, dokazale že od pričetka 1. seta, ki so ga po začetnem vodstvu domačink, suvereno nadzirale ter si že do prvega tehničnega odmora priborile nekaj točk prednosti. Predvsem z dobrim izvajanjem začetnih udarcev (servisom) ter učinkovitimi napadi so Ljutomerčanke domačinke popolnoma onemogočile v kreiranju lastnih napadov ter prvi set suvereno dobile z rezultatom 25:17.

Ljutomerčanke so igro iz prvega seta ponovile tudi v drugem setu. Igra je bila še naprej zelo tekoča, še naprej je odlično deloval začetni udarec, sprejem ter organizacija in sam napad. Z dobro igro je ekipa ŽOK ZM Ljutomer v tem setu bila za razred boljša od domačink saj je ves set vodila z razliko večjo od 10 točk. Razlika je bila delno znižana le ob koncu seta, ko so Ljutomerčanke ob visokem vodstvu zaigrale nekoliko manj zbrano. Kljub temu je bil tudi ta set dobljen z rezultatom 25:19.

V začetku tretjega seta so Ljutomerčanke še nadaljevale z igro iz prvih dveh setov ter vodile do rezultata 12:11. Po tem pa se postala igra Ljutomerčank nekako neprepoznavna in nezbrana. To so izkoristile domačinke ter s dobrimi začetnimi udarci ki jih Ljutomerčanke niso zmogle dobro sprejeti, z delnim izidom 7:0 povedle tretji set z rezultatom 21:15. Ko je bilo pričakovati, da se bodo Ljutomerčanke sprijaznile s porazom, so ponovno pričele z igro kot so jo kazale v prvih dveh setih. Z borbeno igro in dobrim začetnim udarcem ter zaključevanju napadov so se z domačinka izenačile pri rezultatu 22:22. V  končnici seta so domačinke dobile še eno točko, Ljutomerčanke pa 3 in tudi ta set zmagale z rezultatom 25:23.

Zmaga Ljutomerčank v 2. kolu državnega prvenstva je bila popolnoma zaslužena, kar so priznali tudi navijači in trener domače ekipe. Igra ŽOK ZM Ljutomer je bila tokrat v velikem delu tekme res odlična in na visokem nivoju za kar so zaslužne vse igralke. Ob čestitkah vsem igralkam, je  treba omeniti, da je bila tokrat  posebej odlična na začetnem udarcu kapetanka ekipe, Monika Mihorič. Če se bodo igralke v prihodnje nekako zavedale, da je treba za vsako točko dati svoj maksimum ter da tekma ni končana do zadnjega sodniškega piska, je od te ekipe pričakovati še naprej odlične igre ter posledično dobre tekmovalne rezultate. Po dveh kolih se ekipa ŽOK ZM Ljutomer nahaja na 5. mestu prvenstvene lestvice. V naslednjem kolu 26.10.2013 pa v domači dvorani ŠIC Ljutomer igra z FORMISEM II, ki je do sedaj zabeležil že dve prvenstveni zmagi. Tekma bo ob 20. uri.  

Ljutomerčanke so nastopile v postavi: Kovačič Tjaša, Makoter Lara, Mihorič Monika, Brenčič Anja, Petek Barbara, Lašič Nuša, Kosi Valentina, Belec Saška, Murkovič Katja, Pušenjak Nuša, Makoter Kaja in Štuhec Sabina. Ekipo je vodil Boris Smodiš.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport