Starejše deklice ŽOK ZM Ljutomer pripravile prvovrstno presenečenje

Na kvalifikacijah za A ligo v kategoriji starejših deklic so Ljutomerčanke premagale Novo KBM

Jože Makoter in Ciril Magdič, torek, 22. oktober 2013 ob 19:40
Starejše deklice ŽOK ZM Ljutomer

Starejše deklice ŽOK ZM Ljutomer

V državnem prvenstvu v odbojki v kategoriji starejših deklic je bil dne 20.10.2013 na Ptuju odigran drugi kvalifikacijski turnir za uvrstitev v najvišjo državno ligo.

Na njem je v svojem prvem kvalifikacijskem turnirju v sezoni 2013/2014, sodelovala tudi ekipa Ženskega odbojkarskega kluba Zavarovalnica Maribor LJUTOMER ter se na turnirju pomerila z ekipo ŽOK Ptuj ter prvo ekipo Nove KBM Branik iz Maribora. Obe tekmi so Ljutomerčanke zmagale.
 
ŽOK ZM Ljutomer : ŽOK Ptuj  2:0 ( 25:22, 25:23)
ŽOK ZM Ljutomer : Nova KBM Branik Maribor  2:1 (12:25, 25:15, 15:11) 

Zmaga na prvi tekmi je bila vprašljiva le v začetku prvega niza, ko igra Ljutomerčank, tudi zaradi dejstva, da še niso dovolj uigrane, ni stekla kot bi morala. V nadaljevanju tekme pa je bilo vse bolj očitno, da so Ljutomerčanke boljši nasprotnik. Zanesljivo so servirale ter zaključevale napada ter ves čas vodile za več točk razlike. To je omogočilo trenerju, da je lahko v igro poslal vse igralke, ki so si tako lahko nabirale izkušnje za nove tekme ter s tem vse igralke delno spočil za tekmo, ki je sledila.

V drugi tekmi turnirja, se je Ljutomerska ekipa srečala z ekipo Nove KBM Branik iz Maribora, ki je bila pred tekmo absolutni favorit, saj je bila ta ekipa v lanski tekmovalni sezoni državni prvak v kategoriji starejših deklic, prav tako pa je vse dosedanje tekme v novi sezoni, zanesljivo dobivala z izredno veliko razliko točk. Temu primerna so bila pričakovanja Ljutomerčank, ki so se zavedale kako kvalitetna ekipa so Mariborčanke. Še posebej tudi zaradi tega, ker gre za ekipo, ki prihaja iz daleč najboljšega odbojkarskega kolektiva v državi.

Na tej podlagi so igralke ŽOK ZM Ljutomer prvi set pričele igrati z veliko treme, kar se je odražalo na vse prvine odbojke. Servis, sprejem, organizacija napad in zaključek nekak ni bil na nivoju in takšen kot ga Ljutomerčanke lahko odigrajo. Prvi set so tako zanesljivo in pričakovano dobile Mariborčanke z rezultatom 25: 12.

V drugem setu pa je trener Brane poskušal igrati z netipičnimi spremembami v načinu igre kar se mu je na koncu seta obrestovalo. Ljutomerčanke so na nasprotnice pritiskale z izrednimi servisi, ki jih Mariborčane niso mogle zanesljivo sprejemati, kar je imelo za posledico, da tudi njihov napad ni deloval kot so sicer vajene. Na neučinkovite napade Mariborčank pa so Ljutomerčanke odgovarjale tako, da so svoje napade organizirale s tako imenovanim  preskokom igre ter praviloma napade zaključevale na drugo žogo. Tak hiter ritem igre Mariborčanke, ki gojijo sistem igre na tretjo žogo (ta je tudi najboljši), enostavno niso mogle slediti, saj so jim Ljutomerčanke razbile njihov sitem igre. Izid tega seta je bil na koncu nepojmljiv za našo ekipo saj v vseh dosedanjih tekmah v vseh tekmovalnih kategorijah ŽOK ZM Ljutomer še ni premagal ekip tega Mariborskega kluba z toliko razlike. Rezultat  drugega seta je bil 25:15 v korist Ljutomerčank. 

V tretjem skrajšanem in odločilnem setu za zmago, v katerega so Ljutomerčanke vstopile neobremenjene v nasprotju z Mariborčankami, ki jih je poraz v drugem setu izrazito zmedel, ker porazov enostavno ne poznajo. Sproščenost igralk ŽOK ZM Ljutomer se je poznala tudi v tem setu, saj so ga za nekaj točk vodile od pričetka seta. V igri Ljutomerčank ni bilo večjih napak, zanesljivo so sprejemale servise ter učinkovito vračale žogo na nasprotno polje, kjer so se Mariborčanke nekako še naprej mučile z svojo igro, ki jim nikakor ni stekla.  V tako  stresnem setu so bile Ljutomerčanke bolj zbrane ter odločilni set zanesljivo dobile z rezultatom 15: 11. S tem so dokončno premagale ekipo Nove KBM Branik Maribor, lanskoletne državne prvakinje. 

Veselje Ljutomerčank in njihovih zvestih navijačev po zmagi je bilo izjemno, Mariborčanke kjer gre seveda za izjemno dobro ekipo, pa nekako niso mogle dojeti, kako so tekmo lahko izgubile, še posebej ker tega enostavno niso navajene. Ta presenetljiva zmaga pa kaže na to, da ima ŽOK ZM Ljutomer spet mlado generacijo, ki bo znala še naprej zmagovati v svoji kategoriji tudi na prihodnjih kvalifikacijskih turnirjih, se uvrstila v A – državno ligo ter bila konkurenčna vsem najboljšim ekipam v Sloveniji. Čestitamo vsem igralkam in trenerju Branetu za vodenje ekipe ter hvala staršem igralk za navijaško podporo. ŽOK ZM Ljutomer se po dveh odigranih turnirjih nahaja na drugem mestu, ki pelje v najvišjo državno ligo. Upamo, da se tja tudi uvrstimo. 

Za ŽOK ZM Ljutomer so igrale: Sara Kutnjak, Nastja Borko, Maja Magdič, Nika Kosi, Veronika Mikl, Nastja Novak, Klara Dragovič, Tea Žnidarič in Arabela Alt.
Trener ekipe: Branko Pušenjak


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport