Prleški odmev se iz Cerkvenjaka vrača z nagrado

Ansambel je dobil nagrado za najboljšo izvedbo priredbe ljudske pesmi »Kaj ti je deklica«

Prlekija-on.net, petek, 25. oktober 2013 ob 16:251
Prleški odmev

Prleški odmev

V petek, 18. oktobra, se je v osrčju Slovenskih goric odvijal 26. Festival narodno-zabavne glasbe z imenom »Slovenskogoriški Klopotec, Cerkvenjak 2013«, ki je letos gostil 13 narodno-zabavnih izvajalcev.

Domači ansambel Prleški odmev šteje ta nastop kot svoj vrh nastopanja na različnih festivalih. Čeprav so novinci na slovenski glasbeni sceni so se na Slovenskogoriškem Klopotcu odrezali odlično. Po oceni strokovne  komisije ki so jo sestavljali Tomaž Tozon, Brane Klavžar, Robert Zupan in Urška Čop Šmajger, je Prleški Odmev dobil nagrado za najboljšo izvedbo priredbe ljudske pesmi »Kaj ti je deklica«.

Na festivalu so odigrali tudi svojo lastno pesem »Rad bi ti rekel«, ki je nastala pod peresom njihovega kitarista Andreja Munda, s katero so poskrbeli za stoječe ovacije občinstva. Pesem bomo kmalu lahko slišali tudi na radijskih frekvencah.

Žirija vsako leto podeli tudi klopotce, ki so predstavni simbol samega koncerta. »Zlati klopotec« je šel v roke Ansambla Livada, »Srebrni klopotec« so prejeli Štajerski fakini, Ansambel Viža pa si je prislužil »Bronasti klopotec«. Nagrado za najboljšo izvedbo priredbe ljudske pesmi je prejel Prleški odmev, za najboljše besedilo pa je bila razglašena skladba »Kakor ptički«, avtorja Matjaža Vrha v izvedbi ansambla Klapovühi.

V konkurenci je nastopilo 13 ansamblov narodno-zabavne glasbe. Pomerili so se naslednji ansambli: Ansambel Brloga, Ansambel Dolinarji, Ansambel Klapovühi, Ansambel Livada, Ansambel Nalet, Ansambel Petan, Ansambel Ponos, Ansambel Prleški odmev, Ansambel Štajerski fakini, Ansambel Štima, Ansambel Viža, Ansambel Vzpon in Ansambel Vžig.

Fantje in dekle ansambla Prleški odmev so z dobljeno nagrado zadovoljni, hkrati pa obljubljajo, da se bodo festivala udeležili tudi naslednjo leto in posegli po še večjih nagradah.


Več v Glasba in film