Noč Modrijanov privabila številne oboževalce domače glasbe

Za prav posebno presenečenje so poskrbela tri dekleta iz Kitajske, ki so v živo odpele svojo priredbo skladbe Ti, Moja rožica

Marjan Dovečar, petek, 25. oktober 2013 ob 20:31
Modrijani

Modrijani

Ena, do zadnjega kotička napolnjena dvorana, trije odri in neverjetno vzdušje. Nekako tako bi v kratkem lahko opisali Noč Modrijanov 2013, katere prva od dveh etap je potekala v četrtek zvečer v dvorani Zlatorog v Celju.

Modrijani, eden trenutno najbolj priljubljenih, če ne celo najbolj priljubljen narodno-zabavni ansambel v Sloveniji je v Celje spet privabil veliko število navdušenih oboževalcev domače glasbe.

Celoten koncept koncerta je bil kot vsako leto poprej zgodba zase, tokrat so večer pričeli s potovanjem in sicer najprej so jih ''skozi življenje popeljali z različnimi glasbenimi venčki''. Uvodoma so zapeli letos novopečeni očki med glasbeniki, sledili pa so venček pesmi o poljubih, venček pesmi o ženskah, venček z narodno-zabavnimi ''mistri''. Nato sta sledila še venček "gasilskih" in še venček pesmi, ki opevajo prelepo Slovenijo.

Kot prelomno točko samega večera bi izpostavili premierno zaigrano skladbo, katero je Rok Švab napisal v spomin na svojega očeta, in jo ob spremljavi ostalih Modrijanov zaigral na svojo prvo harmoniko, ki mu jo je kupil pokojni oče.

Poleg Modrijanov so letos zapeli številni gostje, in sicer: Irena Vrčkovnik, Maša Uranjek, Braco Koren, Oto Pestner, Alfi Nipič, Andrej Šifrer, Vili Resnik, Tanja Žagar, David Novak, Dejan Bojanec, Dejan Vunjak, Domen Kumer, Omar Naber, Marko Pezdirc in Matjaž Kitak, proti koncu pa se je Modrijanom pridružil še Jan Plestenjak.

Na levem in desnem odru pa so se zvrstili še nastopi ansamblov: Fantje iz vseh vetrov, Akordi, Gadi, Ansambel Mira Klinca, Mladi Dolenjci, Naveza, Navihanke, Novi spomini, Okrogli muzikanti, Petka, Ansambel Petra Finka, Primorski fantje, Ansambel Roka Žlindre, Spev, Ansambel Stanka Petriča, Štirje kovači, Vera in Originali, Vesele Štajerke, Vikend, Vrt, Zlati muzikanti in Zreška pomlad.

Za prav posebno presenečenje pa so poskrbela tri dekleta iz Kitajske, ki so v živo odpele svojo priredbo skladbe Ti, Moja rožica. Ob koncu evforičnega večera pa so na oder stopili še pevski zborček učencev Petra Oseta in harmonikarski orkester Roka Švaba, skupaj z ostalimi nastopajočimi pa so poskrbeli za čaroben zaključek narodnozabavnega večera.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Slovenija