Srečanje starejših v Radencih

Kar enajst srečanj v šestnajstih krajevnih organizacijah RK

Filip Matko, nedelja, 27. oktober 2013 ob 15:59
Srečanje starejših v Radencih

Srečanje starejših v Radencih

Po 1. oktobru, ki je Mednarodni dan starejših, se običajno zvrstijo srečanja starejših občanov, starih nad 70 let, ki jih po finančni plati zagotovijo posamezne občine. Tako so na področju Občine Radenci običajno organizirana tri srečanja, kajti število predstavnikov generacije v tretjem življenjskem obdobju se nenehno viša.

Srečanje za občane iz Boračeve, Radencev in Šratovcev je bilo izvedeno v četrtek, 24. oktobra, v večnamenskem prostoru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Udeležilo se ga je preko 200 občank in občanov. Zaplesali, zapeli in zaigrali so jim učenke in učenci 1. in 2. razreda Osnovne šole Radenci, ki sta jih spremljali učiteljici Renata Kolbl in Sandra Prelog. Največ aplavza je seveda požela mlada harmonikarica Eva Tompa.

Sledili so nagovori oziroma pozdravi predstavnikov različnih ustanov. Kot prvi je vse pozdravil župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, ki bi si želel podobne številne udeležbe občank in občanov tudi na drugih, zlasti kulturnih, prireditvah v domači občini. Za njim je pozdrave izrekla sekretarka Območnega združenja Rdečega križa v Gornji Radgoni, Katja Makovec, ki je omenila, da v njihovih šestnajstih krajevnih organizacijah Rdečega križa (v občinah Gornja Radgona, Apače, Sveti Jurij ob Ščavnici in Radenci) organizirajo v tem času kar enajst tovrstnih srečanj starejših občanov. Vse je pozdravila predstavnica Centra za socialno delo v Gornji Radgoni Liljana Krapše, za njo pa še zaželel veliko lepih trenutkov vsem predstavnik bivalne enote Zavoda Hrastovec – Trate v Radencih Želimir Vasić. Nastop svojih šolark in šolarjev je pohvalila ter zaželela vse lepo vabljenim na srečanje ravnateljica Osnovne šole Radenci Simona Grosman.

Za odlično pogostitev je s kvalitetno kuharsko ekipo poskrbel DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, v imenu katerega je vse dobro vsem zaželela Simona Domjan. A za prijetno vzdušje ob pogostitvi ter pozneje za številne pesmi in ples je skrbel Štefan Sečko Legijaš z Vaneče, ki je reden glasbeni gost tudi na tradicionalnih seniorskih večerih, ki se vsak tretji četrtek v mesecu odvijajo v DOSOR-ju.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno