Gasilsko reševalna vaja na Spodnjem Krapju

V vaji je sodelovalo okoli 40 gasilcev operativcev

Jože Žerdin, nedelja, 27. oktober 2013 ob 18:25
Gasilska vaja na Sp. Krapju

Gasilska vaja na Sp. Krapju

Gasilski sektor Cven, ki spada pod okrilje Gasilske zveze Ljutomer je v mesecu požarne varnosti v soboto, 26. oktobra, v središču vasi Spodnje Krapje pri gasilskem domu na eni od domačij pripravil gasilsko reševalno vajo.

Čeprav je šlo za urjenje in usposabljanje gasilcev – operativcev so le-ti svoje gasilsko znanja pokazali na visokem nivoju. Na vaji je sodelovalo okoli 40 gasilcev operativcev iz gasilskih društev Cven, Mota, Zgornje in Spodnje Krapje. Rdeča nit vaje je bilo usposabljanje in rokovanje z gasilsko opremo in tehniko na področju operativnega gasilskega dela.

V predpostavki vaje in po scenariju je prišlo do požara na eni od domačij na Spodnjem Krapju. V objektu domačije je ostala ena poškodovana oseba. Domači gasilci so ugotovili, da ne bodo kos tako velikega požara in reševanja, zato so na pomoč poklicali sosednja prostovoljna gasilska društva, ki so na kraj požara prišli s svojimi gasilskimi vozili. Vsi skupaj so se z roko v roki lotili gašenja in reševanja. Domači gasilci pa so iz bližnjega protipožarnega vodnjaka črpali vodo in jo dodajali na požarišče. Na vaji pa so tudi preizkusili delovanje hidranta z vodo.

Gasilci so iz objekta odnesli z nosili ponesrečeno osebo, ji nudili prvo zdravniško pomoč in ponesrečenca odpeljali v bolnišnico. Čeprav je šlo le za vajo, je bila odlika gasilcev pri vaji nadpovprečna. Ob koncu vaje so vsi skupaj še analizirali potek vaje in se dogovorili za morebitne napake na vaji, ki jih bodo v prihodnje odpravili.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje