V dvorcu Rakičan potekajo srednjeveški dnevi

Pestro nedeljsko dogajanja v dvorcu Rakičan

Jože Žerdin, ponedeljek, 28. oktober 2013 ob 13:10
Srednjeveški dnevi v dvorcu Rakičan

Srednjeveški dnevi v dvorcu Rakičan

V dvorcu (RIS) Rakičan so se letos odločili, da pripravijo prvič v deželi ob Muri srednjeveške dneve, ki so se začeli v soboto, 26. oktobra, in se bodo nadaljevali vse do četrtka, 31. oktobra, ko vrhunec srednjeveški dnevi dosežejo s prireditvijo Ples – »Noč čarovnic«. Tako je rakičanski grad te dni odet v srednjeveške barve. Za najnajmlajše pa potekajo tudi srednjeveške počitnice.

V nedeljo, 27. oktobra, so se pri gradu začele srednjeveške počitnice za otroke s srednjeveško pojedino. Ob lepem sončnem vremenu v nedeljskem popoldnevu je dvorec grad Rakičan privabil veliko obiskovalcev, kjer so najprej pripravili nastop KUD Prekmurskih rogistov, nastopila pa sta še dva mlada glasbenika Špela Šemrov, ob spremljavi Vasja Markiča s pesmimi iz srednjega veka. Rdeča nit prireditve pa je bila predstava na prostem, kjer je Turistično društvo Negova- Spodnji Ivanjci, zaigrala predstavo »Ribičija pa taka«, člani pa so bili oblečeni v kostume iz srednjega veka. Uprizorili so dogodek, ki se je dogajal v 17. stoletju na negovskem gradu.

Obiskovalci so si še lahko ogledali viteški šotor, kjer so predstavljali orodja in orožja iz srednjega veka. Najbolj zanimiva, predvsem za najmlajše je bila postavljena srednjeveška tiskarna na prostem in kaligrafska delavnica. Mojster Janez je prikazal zgodovino tiskarstva, kako so nekoč tiskali knjige, časopise itd. Mojster Janez je vse to prikazal v srednjeveškem šotoru na prostem. Obiskovalci so si še lahko ogledali gledališko predstavo »Grajska poroka«. Postavljene so bile tudi številne stojnice s tržnico na prostem, kjer se je ponujala predvsem viteška hrana. Zvečer pa so zakurili ogenj na prostem in ob ognju zaužili pravo viteško večerjo. Ker v dvorcu Rakičan gojijo konje so za vse obiskovalce pripravili jahanje, zanimive pa so bile tudi srednjeveške igre z meči.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno