Zlato priznanje NEFIKS in sodoben tablični računalnik odrajžala v Prlekijo

Slavnostna govornika na slovesnosti 20-letnice delovanja prleškega mladinskega centra v letu 2014 bosta mag. Peter Debeljak in mag. Olga Karba

Prlekija-on.net, torek, 29. oktober 2013 ob 10:421

Iz Prlekije je Nina Stegmüller sprejela Zlato priznanje za beleženje neformalno pridobljenega znanja

Na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport v Ljubljani je v petek, 17. oktobra, potekala zaključna prireditev projekta Nefiks priznanja, ki se izvaja vsake tri leta.

Po uvodnih pozdravnih govorih v izvedbi projekta sodelujočih organizacij in institucij je sledila zanimiva glasbena točka. Nato je sledila podelitev posameznikom z največjim številom vpisov v Nefiks indekse: srebrna, bronasta in zlata priznanja, posebej prizadevnim individualnim posameznikom pa tudi šest tabličnih računalnikov. Za večje število vpisov in vključenih individualnih posameznikov pa so podelili tudi zlata, bronasta in srebrna priznanja posameznim organizacijam in štiri tablične računalnike najizvirnejšim izvajalcem nefiks aktivnosti. Iz Prlekije je Nina Stegmüller v imenu Mladinskega centra Prlekije-Pokrajinskega centra NVO sprejela Zlato priznanje za beleženje neformalno pridobljenega znanja ter posebno nagrado - tablični računalnik iz rok direktorja URSM mag. Petra Debeljaka in predstavnika vladnega Urada RS za komuniciranja, gospoda Matjaža Keka. Več o pomembnosti neformalnega izobraževanja in uspešnega beleženja pridobljenih kompetenc je dosegljivo na dveh zanimivih in poučnih spletnih straneh www.priloznost.eu in www.talentiran.si.

Omenjena priznanja in darila so bila podeljena v okviru uresničevanja projekta NEFIKS. Projekt: Nefiks priznanje je zasnovan z namenom aktivacije in motivacije vseh mladih in mladinskih organizacij za beleženje v indeks Nefiks. Dogodek je v evropskem letu državljanov potekal v okviru projekta "Naša Evropa, moja priložnost". Projekt mlade osvešča o pravicah EU državljanov, še posebno o tistih, ki jih prinaša EU na področju priznavanja neformalno pridobljenih kvalifikacij in pri iskanju zaposlitve.

Da se celotna tovrstna aktivnost od formiranja dalje že več let uspešno razvija na celotnem slovenskem teritoriju ima največ zaslug Mladinski ceh ter ZAVOD NEFIKS, Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana. Projekt NEFIKS je bil kot primer dobre prakse predstavljen tudi v EU.

Prleška nagrajena delegacija je imela tudi čast, da je opravila individualni prijateljski in delovni razgovor s prizadevnim direktorjem Urada Republike Slovenije za mladino mag. Petrom Debeljakom. Ob tej priložnosti jim je bilo tudi obljubljeno, da sprejema udeležbo na svečanosti v letu 2014 ob 20-letnici delovanja prleškega mladinskega centra, kjer bosta skupaj z mag. Olgo Karba, županjo matične lokalne skupnosti, slavnostna govornika.

Ekipa iz MCP-PC NVO pa je pripravila tudi TV reportažo o dogodku, ki si jo lahko ogledate spodaj.

MILAN sreda, 30. oktober 2013 ob 08:24

Ploskač čestitke lepo priznanje. Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje