Turni kolesarji navdušeni nad Prlekijo

Kolesarji so Prlekijo zapuščali polni čudovitih vtisov in navdušeni nad gostoljubnostjo

Prlekija-on.net, sreda, 30. oktober 2013 ob 17:062
Udeleženci ture po Prlekiji

Udeleženci ture po Prlekiji

V soboto so se v Prlekiji mudili turni kolesarji na turi, posebej organizirani za udeležence letošnjega, že petega, Turno-kolesarskega tabora KTK Pohorje 2013. Ta se je letos, kot pove že njegov naslov, odvijal na območju Maribora, Pohorja in Kozjaka. Med kolesarskimi vodniki, ki so skrbeli za dobro počutje turnih kolesarjev na taboru je bila tudi Karmen Razlag, ki izhaja iz Prlekije, živi pa v Mariboru in je zaposlena na Zavodu za turizem Maribor – Pohorje.

Njena ljubezen do domačih krajev in Prlekije je Karmen privedla do organizacije ture "Po najini lübi Prlekiji" za udeležence letošnjega turno-kolesarskega tabora, nad katero so bili udeleženci izjemno navdušeni.

Skupina kolesarjev iz več koncev Slovenije, se je tako v soboto, 26. oktobra, zbrala v Ljutomeru, kjer so se najprej zapeljali skozi samo mesto, čez Glavni in Miklošičev trg proti Podgradju mimo ribnikov do Železnih Dveri in Izletniške kmetije Belec. Tam je kolesarje sprejel gospodar in predsednik "Republike Prlekije" Milan Belec. Navdušeni nad predstavitvijo Prlekije na izviren in drugačen način, so se kolesarji tam zadržali precej dolgo. Na t.i. 'sedežu vlade Republike Prlekije so vsi zaprosili za pridružitev republiki Prlekiji in so postali pridruženi Prleki ter se ponosno fotografirali s svojimi novimi popotnimi listi.

Zatem jih je pot vodila do rojstne hiše dr. Frana Miklošiča, v kateri je urejena njegova spominska soba in kjer jih je sprejel Miro Vaupotič. V prijetnem ambientu in čudovitem sončnem ter precej toplem sobotnem jesenskem dnevu so se kolesarji še okrepčali in zatem pot nadaljevali do Jeruzalema. Na Jeruzalemu se je to sobotno popoldne odvijal tudi dogodek Jeruzalem vabi in kolesarje so navdušili prijazni gostitelji tistega dne. Dan se je zatem začel že prevešati v drugo polovico, zato so odkolesarili naprej do Svetinj, tam naredili še krajši postanek in se preko Ivanjkovcev in Desnjaka podali do Stare ceste do Turizma na podeželju Tompa, kjer je bil zaključek kolesarjenja. Sledila je pogostitev s prleškimi dobrotami in kolesarji so ta dan Prlekijo zapuščali zelo pozno, polni čudovitih vtisov in navdušeni nad gostoljubnostjo, z željo, da se takšna tura za udeležence tabora, vsako leto ponovi.

MILAN četrtek, 31. oktober 2013 ob 07:46

Pomežik Zahvala Karmen Razlag ki sicer v Mariboru izkoristi vsak trenutek da se vrne na Kamenščak in obišče poleg domačih še prijatelje. Trudi se narediti našo Prlekijo prepoznavno.Takšna turna kolesarska popotovanja so prava priložnost za spoznavanje posebnosti. Prijatelji ki se družijo na potepih pa lahko doživetja ponesejo v svoja okolja in tako neposredno naredijo dobro reklamo. To ja

KaRmen torek, 5. november 2013 ob 11:15

Še večja zahvala gre vam, g. Milan ...brez vas, takih srčnih ljudi, ne gre Pomežik

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport