Prenova gasilskega doma Cven

Skupni strošek investicije znaša 14.021 evrov

Prlekija-on.net, četrtek, 31. oktober 2013 ob 23:131
Prenova Vaško gasilskega doma Cven

Prenova Vaško gasilskega doma Cven

Občina Ljutomer je februarja 2012 podala vlogo na sedmi javni razpis Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev iz naslova ukrepa 322 Obnova in razvoj vasi. Prijavila je projekt »Ureditev vaško gasilskih domov v Občini Ljutomer«.

Vse zahtevane pogoje objavljenega razpisa (urejeno lastništvo, ustrezna gradbena in uporabna dovoljenja) je uspelo zagotoviti petim prostovoljnim gasilskim društvom: Cezanjevci, Cven, Precetinci, Radomerje in Radoslavci. V okviru izvedbe projekta so se v Vaško gasilskem domu Cven izvedla naslednja dela (po predlogu predstavnikov PGD Cven):
Rušitvena dela (demontaža salonitne kritine, odvoz salonitnih plošč), tesarska dela (izravnava lesene osnovne konstrukcije), krovska dela (izdelava in kritje strešnih površin s strešnimi elementi s toplotno izolativno sredico iz poliuretana), kleparska dela (izdelava, dobava in montaža strešnega slemena, strešnih žlebov, spodnje kapne obrobe, izdelava, dobava in montaža strešnih snegolovov, izdelava in montaža hidroizolacije na gasilskem stolpu, demontaža starih vrat ter dobava in montaža novih, demontaža stare kovinske ograje na stolpu in obnova), mizarska dela (demontaža obstoječega okna in dobava ter montaža novega okna).

Skupni strošek investicije skupaj s projektantskim popisom del, izdelavo dokumentacije, strokovnim nadzorom, varnostnim načrtom, označevalnimi tablami in izvedbo del za Vaško gasilski dom Cven znaša 14.021 evrov. Od tega je Občina Ljutomer skupaj s PGD Cven financirala 34,34% projekta, Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja pa 65,66%.

janko54 sobota, 2. november 2013 ob 19:06

od kdo pa je na Cveni Vaško gasilski dom ...

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo