Magi na svetovnem prvenstvu z novim državnim rekordom

V teku na 400 metrov z ovirami je osvojil 4. mesto z novim državnim rekordom 1.07,06 in 5. mesto v teku na 100 metrov z ovirami

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. november 2013 ob 23:42
Zdravko Mauko-Magi

Zdravko Mauko-Magi

V 1,5 milijonskem mestu Porto Alegre v Braziliji je potekalo XX. svetovno prvenstvo v atletiki za veterane. Nastopilo je 4.259 atletov iz 82 držav v starostnih kategorijah po pet let od 35 leta starosti naprej. Najstarejši tekmovalec iz Argentine je bil star 99 let, tekmovalka iz Kanade je štela 94 let. Slovenijo je zastopalo 9 atletov.

Zdravko Mauko-Magi iz Melov, profesor športa na Osnovni šoli Radenci, član Športnega društva Radenci je nastopil v dveh disciplinah. V obeh se je iz polfinala uvrstil v finale. V teku na 400 metrov z ovirami je osvojil 4. mesto z novim državnim rekordom 1.07,06 in 5. mesto v teku na 100 metrov z ovirami.

V Porto Alegre je svojo nogometno kariero kot deček začel Ronaldinho. Tam sedaj gradijo novi nogometni stadion na katerem bo prihodnje leto na svetovnem prvenstvu v nogometu odigranih pet tekem. Sicer pa v tem mestu domujeta dva brazilska nogometna prvoligaša, Gremio in Internacional.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport