Za uvod v Martinovanje tudi vožnja s kočijo

Na Glavnem trgu v Ljutomeru je potekal uvod v tradicionalno Martinovanje

Prlekija-on.net, petek, 8. november 2013 ob 15:413
Organizirana je bila tudi vožnja s kočijo

Organizirana je bila tudi vožnja s kočijo

V petek, 8. novembra, je na Glavnem trgu v Ljutomeru od 12. ure naprej potekal prvi del Martinovanja. Občini Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer so se pri organizaciji prireditve pridružili še Klub prleških babic, Prlekija-on.net, Križevski rogisti, Prleška razvojna agencija in vinogradniki.

Boter ljutomerskega klopotca Matija Bratuša, je klopotec na trgu do naslednjega avgusta pospravil, na ogled je bila razstava fotografij, ki so na našem portalu nastale v sklopu natečaja Naj klopotec, organizirana pa je bila tudi vožnja s kočijo v sklopu projekta 5 poštnih kočij, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Za vinske degustacije so poskrbeli vinarji Vinoreja Kaučič, Vinogradništvo Kovačič, Vinogradništvo Krainz in Vinogradništvo Škrget, obiskovalci pa so se poleg kulinaričnih prleških dobrot lahko posladkali tudi z moštom in kostanji.

Osrednji del Martinovanja v organizaciji Občine Ljutomer in Vaščanka TP d.o.o., pa bo v soboto, 9. novembra, ko bodo med 16. in 17. uro brezplačno vodeni ogledi ljutomerske vinske kleti s pokušino letošnjega vinskega letnika, popoldan pa bodo na oder v šotoru ob ljutomerski vinski kleti stopili priljubljeni Modrijani, ki bodo zbrane zabavali do poznih nočnih ur. V sklopu prireditve bodo Künštni Prleki na zabaven način predstavili krst mošta, na odru pa se jim bo pridružila pred leti izredno priljubljena humoristka Trezika z Negove.

Izvedene bodo številne nagradne igre, med drugim se bodo pogumni lahko pomerili v vriskanju - po prleško huškanju, organizatorji pa pripravljajo presenečenja za vse, ki so rojeni 11. novembra, na dan ko goduje sv. Martin, poskrbljeno pa bo seveda tudi za hrano in pijačo.

V spodnjem videu si lahko ogledate kratek povzetek Martinovega petka v Ljutomeru.