Za uvod v Martinovanje tudi vožnja s kočijo

Na Glavnem trgu v Ljutomeru je potekal uvod v tradicionalno Martinovanje

Prlekija-on.net, petek, 8. november 2013 ob 15:413

Organizirana je bila tudi vožnja s kočijo

V petek, 8. novembra, je na Glavnem trgu v Ljutomeru od 12. ure naprej potekal prvi del Martinovanja. Občini Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer so se pri organizaciji prireditve pridružili še Klub prleških babic, Prlekija-on.net, Križevski rogisti, Prleška razvojna agencija in vinogradniki.

Boter ljutomerskega klopotca Matija Bratuša, je klopotec na trgu do naslednjega avgusta pospravil, na ogled je bila razstava fotografij, ki so na našem portalu nastale v sklopu natečaja Naj klopotec, organizirana pa je bila tudi vožnja s kočijo v sklopu projekta 5 poštnih kočij, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Za vinske degustacije so poskrbeli vinarji Vinoreja Kaučič, Vinogradništvo Kovačič, Vinogradništvo Krainz in Vinogradništvo Škrget, obiskovalci pa so se poleg kulinaričnih prleških dobrot lahko posladkali tudi z moštom in kostanji.

Osrednji del Martinovanja v organizaciji Občine Ljutomer in Vaščanka TP d.o.o., pa bo v soboto, 9. novembra, ko bodo med 16. in 17. uro brezplačno vodeni ogledi ljutomerske vinske kleti s pokušino letošnjega vinskega letnika, popoldan pa bodo na oder v šotoru ob ljutomerski vinski kleti stopili priljubljeni Modrijani, ki bodo zbrane zabavali do poznih nočnih ur. V sklopu prireditve bodo Künštni Prleki na zabaven način predstavili krst mošta, na odru pa se jim bo pridružila pred leti izredno priljubljena humoristka Trezika z Negove.

Izvedene bodo številne nagradne igre, med drugim se bodo pogumni lahko pomerili v vriskanju - po prleško huškanju, organizatorji pa pripravljajo presenečenja za vse, ki so rojeni 11. novembra, na dan ko goduje sv. Martin, poskrbljeno pa bo seveda tudi za hrano in pijačo.

V spodnjem videu si lahko ogledate kratek povzetek Martinovega petka v Ljutomeru.

antonM petek, 8. november 2013 ob 16:11

Po fotografijah sodeč zanimivo dogajanje To ja

Je pa videti nekam malo obiskovalcev Mislec .

pravični petek, 8. november 2013 ob 18:14

Hmmm, Tunek, veš kak je to. Mislec

Obisk je odvisen od reklame. Jaaa

Jaz sem v Ljutomeru, pa nisem vedel, da se to dogaja. Mislec

Pa tudi iz smeri Ormoške ceste sedaj nič ne vidiš, če je kaj na trgu. Žalosten

Sicer pa, če si bil v Domu kulture v sredo, si tudi videl kakšen MOČEN obisk je bil. Šokiran Mislec Hjooj

Županja skliče zbor občanov. Jaaa

Tam pa manj kot 1% občanov. Mislec Hjooj

Pa še to skoraj vsi 50 +, oziroma večina nad 60. Mislec

Mogoče jih bo kaj več, ko bodo volitve. Hihihi Zloba Hahaha




jozejuz četrtek, 14. november 2013 ob 13:20

To pa je zelo čudno, da ti, ki o vsem vse veš, tega nisi vedel.

Zgleda sicer lepa prireditev, ampak eni še v petek ob taki uri delamo.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno