Razglasili zmagovalce Naj špricar in Mlado vino

V prostorih gradu Ormož je potekala slavnostna razglasitev zmagovalca ocenjevanja vin v kategoriji Naj špricar 2013 in Turnir mladega vina 2013

Marjan Dovečar, petek, 8. november 2013 ob 23:26
Slavnostna razglasitev zmagovalca ocenjevanja vin v kategoriji Naj špricar 2013 in Turnir mladega vina 2013

Slavnostna razglasitev zmagovalca ocenjevanja vin v kategoriji Naj špricar 2013 in Turnir mladega vina 2013

V petek, 8. novembra, je v sklopu Martinovanja 2013 v Ormožu v prostorih gradu Ormož potekala slavnostna razglasitev zmagovalca ocenjevanja vin v kategoriji "Naj špricar 2013" ter razglasitev rezultatov "Turnir mladega vina 2013".

Posebnost letošnjega ocenjevanja je ta, da so se lahko primerjale ocene dveh ločenih komisij, in sicer strokovne komisije in komisije potrošnikov v sestavi manjših vinogradnikov in ljubiteljev vina. Presenetljivo se komisija potrošnikov ni veliko razlikovala pri ocenah od strokovne komisije.

Prireditve so se poleg velikega števila ljubiteljev vina udeležili tudi vinski vitezi omizja Ptuj-Ormož, kogovska vinska kraljica Špela Borko, jeruzalemska vinska kraljica Urška Lesjak, župana občin Ormož in Središče ob Dravi, Alojz Sok in Jurij Borko. Po uradni razglasitvi rezultatov je sledilo prijetno druženje v prostorih Unterhunda, kjer pa ni manjkalo odličnih dobrot ter seveda vseh nagrajenih vin.

Vse rezultate ocenjevanja lahko najdete na martinovanje.si pod rubriko Naj špricar 2013 in Mlado vino 2013.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno