Praznovanje jubilantov DU Ljutomer

V Društvu upokojencev Ljutomer so imeli praznovanje 70-letnikov, zlatoporočencev in bisernoporočencev

Nuša Novak, sobota, 9. november 2013 ob 16:56
Praznovanje DU Ljutomer

Praznovanje DU Ljutomer

V sredo, 6. novembra, je dan zažarel v prav posebnih barvah in vzdušju, saj so v Društvu upokojencev Ljutomer, imeli praznovanje 70-letnikov, zlatoporočencev in bisernoporočencev.

Jesen življenja je zagotovo eden najlepših obdobij življenja, saj ljudje komaj tedaj spoznamo bistvo in pomen našega obstoja. Kljub boleznim in drugim starostnim tegobam, pa morda komaj takrat najdemo pravi duševni mir in se zavemo naših vrednot, kot je ljubezen, razumevanje in spoštovanje. Tudi letošnji slavljenci, so nam mladim lahko lep vzgled, kako dolga leta s partnerjem živeti v miru, sreči in ljubezni ter s skupnimi močmi premostiti številne prepreke in težave.

Treba je poudariti, da je letos bilo zelo veliko jubilantov in da so se skoraj vsi vabljeni odzvali vabilu. S tem so tudi izkazali, da pripadajo društvu, kar vse organizatorje zelo osrečuje in daje poudarek, da svoje delo pri društvu opravljajo v njihovo zadovoljstvo. Na srečanju se je zbralo 7 parov, ki so praznovali zlato poroko in en par, ki je praznoval biserno poroko ter člani in članice društva, ki so ali pa bodo v tem letu praznovali 70 let starosti.

To prav posebno in slavnostno praznovanje, pa je bil tudi pomemben trenutek, ko so se nekateri po nekaj letih spet srečali in ugotovili, da leta vsem minevajo zelo hitro. Vsako obdobje življenja pa je treba znati sprejeti, potrebno se je soočiti s problemi in težavami in jih skušati reševati.

Vsi ti naši slavljenci so v svojem otroštvu, mladih letih in pa tudi pozneje, bili vajeni skromnega življenja, včasih so tudi živeli ob pomanjkanju osnovnih življenjskih potreb. Zato so tudi bolj hvaležni in zadovoljni z vsem kar imajo. Deliti z nekom, ki ga imaš rad, vsak trenutek, vsako uro svojega življenja, je nekaj najlepšega. Znali so deliti svoje življenje v dobrem in slabem in se marsičemu odpovedati. Pa jim je uspelo. Živeli so skromno, pa tudi zadovoljno življenje. Skupaj so preživeli 50 let. Kako lepo. To je bila njihova zlata poroka. In še naprej so se trudili in tudi zdravje jim je pripomoglo, da so nekateri dočakali 60 let skupnega življenja, dočakali so biserno poroko.

Vsi povabljeni jubilanti, so se v prostorih društva upokojencev zbrali ob 12.00 uri. Sledil je krajši kulturni program v sozvočju pesmi, glasbe in besede, v družbi Prleške godbe in recitatorjev. Nato je predsednica DU Ljutomer, Slavica Sunčič, podelila vsem slavljencem spominska darila in jim izrekla čestitke. Po kulturnem programu je sledila pogostitev, nato pa je za ples, razvedrilo in prijetno druženje, poskrbela Tamburaška skupina Bisernica. Seveda pa ni manjkala slavnostna torta za vse sladokusce.

Kljub letom, ki jih nekateri člani naših lotmerških upokojencev, zagotovo prav dobro skrivajo, je slavje potekalo še dolgo v popoldanskih uricah in se tako končalo kot nepozabno doživetje za vse prisotne.
Iskrene čestitke še enkrat vsem jubilantom in še na mnoga leta!


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno