V Ljutomeru opravili krst mošta

Künštni Prleki so ob prisotnosti vinskih kraljic krstili mošt v Ljutomeru

Prlekija-on.net, sobota, 9. november 2013 ob 20:522
Künštni Prleki so ob prisotnosti vinskih kraljic krstili mošt

Künštni Prleki so ob prisotnosti vinskih kraljic krstili mošt

Na Martinovo soboto, 9. novembra, so v šotoru ob ljutomerski vinski kleti, na tradicionalnem Martinovanju v Ljutomeru, krstili mošt. Za to so poskrbeli Künštni Prleki, na odru pa se jim je pridružila tudi humoristka Trezika z Negove.

Za uvod v Martinovanje tudi vožnja s kočijo
Za uvod v Martinovanje tudi vožnja s kočijo
Martinovanje vrhunec doseglo z Modrijani
Martinovanje vrhunec doseglo z Modrijani

Na odru so se zbrale tudi vinske kraljice in sicer v petek okronana vinska kraljica Ljutomera Ines Munda, kogovška vinska kraljica Špela Borko, vinska kraljica Male Nedelje Tanja Vrbnjak in bivša ljutomerska vinska kraljica Sandra Vučko. Novi ljutomerski vinski kraljici je pripadla tudi čast, da je prva poskusila letošnje vino, od Künštnih Prlekov pa je prejela tudi popotni list. Popotni list je prejel tudi član Modrijanov Blaž Švab. Po krstu so na oder stopili priljubljeni Modrijani, ki so zbrane zabavali do poznih nočnih ur.

Izvedene so bile tudi številne nagradne igre, med drugim so se pogumni pomerili v huškanju, organizatorji pa so pripravili presenečenja za vse, ki so rojeni 11. novembra, na dan ko goduje sv. Martin, poskrbljeno pa je bilo seveda tudi za hrano in pijačo.

Že v petek je na Glavnem trgu potekal uvod v letošnje Martinovanje v Ljutomeru.

Spodaj si lahko ogledate del krsta, kjer je spregovorila tudi ljutomerska vinska kraljica ter nastop Modrijanov po krstu.


Več v Družabno