Sara Novak in Aleš Pokrivač sta v Guadalajari ostala brez vidnejšega rezultata

Sara Novak in Aleš Pokrivač sta nastopila na mladinskem svetovnem prvenstvu WKF v španski Gudalajari

Prlekija-on.net, nedelja, 10. november 2013 ob 14:04
Aleš Pokrivač med borbo, foto: Karate zveza Slovenije

Aleš Pokrivač med borbo, foto: Karate zveza Slovenije

Sara Novak in Aleš Pokrivač sta od 8.11. do 10.11.2013 sodelovala na mladinskem svetovnem prvenstvu WKF (Svetovne karate zveze) v španski Gudalajari.

Kljub času naprednih telekomunikacij v katerem živimo, nimamo nobenih njunih neposrednih sporočil niti javljanj iz Španije. Svoje občutke s samega tekmovanja po napornem trimesečnem pripravljalnem obdobju in samo oceno svojega nastopa, bosta tako podala sama oziroma trenerji selekcije po vrnitvi v domovino.

Iz informacij objavljenih na spletnih straneh Karate zveze Slovenije in na spletni strani samega tekmovanje pa lahko razberemo naslednje:
Sara Novak (borbe mladinke do 53 kg) je v petek 8.11. izgubila borbo v 1. kolu proti Turkinji 0:9. Odlična Turkinja se je pozneje prebila vse do polfinala in na koncu zasedla 3.mesto (izpolnjena žrebna lista z rezultati).

Aleš je nastopal v soboto 9.11. najprej dopoldne v kategoriji kate-kadeti. V 1.kolu je tesno izgubil s Srbom z rezultatom 2:3. Popoldne pa je še nastopal v borbah kadetov do 57 kg. Po prostem 1. kolu je v 2. kolu izgubil s Hrvatom z rezultatom 0:2. Oba nasprotnika sta pozneje bila poražena, tako da tudi Aleš ni imel možnosti nadaljevanje tekmovanja za višjo uvrstitev.
izpolnjena žrebna lista z rezultati - kate
izpolnjena žrebna lista z rezultati - borbe

Oba naša predstavnika sta tako ostala brez vidne uvrstitve na svojem "krstnem" nastopu na svetovnem prvenstvu. Pridobljene izkušnje in dobro formo pa bosta lahko s pridom izkoristila že v naslednjem trimesečnem ciklusu in kvalifikacijah za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu, ki bo februarja 2014 na Portugalskem.

Brez vidne uvrstitve in tako zaželjene medalje s svetovnega prvenstva pa so žal ostali tudi ostali predstavniki naše selekcije. Najboljši rezultat je tako s 7. mestom dosegel Filip Španbauer iz Radencev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport