Pestro Martinovanje v Ormožu

V Ormožu se je zvrstilo obilo prireditev, ki so potekale v sklopu Martinovanje v Ormožu 2013

Marjan Dovečar, nedelja, 10. november 2013 ob 19:32
Martinovanje v Ormožu

Martinovanje v Ormožu

Na Martinovo soboto se je tudi v Ormožu zvrstilo obilo prireditev, ki so potekale v sklopu Martinovanje v Ormožu 2013. Poleg pestrega dogajanja med gradom in grajsko pristavo, kjer je potekala prireditev Jaz pa v gorice grem s prikazom običajev v vinogradu skozi celo leto in krstom mošta si je bilo mogoče skozi celi dan ogledati tudi Martinovo tržnico in razstavo pridnih rok. Prav tako so skozi cel dan potekali vodeni ogledi gradu in grajske pristave ter kleti P&F Jeruzalem Ormož z degustacijo vin.

V klubu Unterhund pa je vzporedno potekal Festival vin - degustacija vin in kulinarike. Čeprav je nekoliko slabše vreme ponagajalo večkrat med celotno prireditvijo, ki je potekala na prostem, je bilo vzdušje tako med organizatorji kot tudi obiskovalci odlično. Po končani prireditvi Jaz pa v gorice grem in zaprtju Martinove tržnice pa se je dogajanje preselilo v Martinov šotor, kjer je potekal krst mošta, večer pa se je nadaljevala zabava do jutranjih ur s skupino Mambo Kings.

Na Martinovanju so sodelovali Javni sklad RS za kulturne dejavnosti – OI Ormož s svojimi društvi, Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož, KGZS – Zavod Ptuj in Kmetijsko svetovalno službo Ormož v sodelovanju z Društvom kmečkih žena in Kmetijsko zadrugo Ormož, Društvo vinogradnikov Ljutomersko – Ormoških goric Jeruzalem, Turistična društva občine Ormož, P&F Jeruzalem Ormož d.o.o., Gimnazija Ormož, Glasbena šola Ormož, Mladinski center Ormož, Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož, Planinsko društvo Maks Meško Ormož, KS Ormož in številni drugi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno