Srečanje stanovalcev, svojcev in zaposlenih

Kar 105 obiskov pri 178 stanovalkah in stanovalcih DOSOR-ja

Filip Matko, ponedeljek, 11. november 2013 ob 14:11
Srečanje v DOSOR-ju

Srečanje v DOSOR-ju

Po 1. oktobru, ki je Mednarodni dan starejših, se običajno zvrstijo srečanja starejših občanov, ki jih organizirajo posamezne občine oziroma tamkajšnje krajevne organizacije Rdečega križa. Na področju Občine Radenci so običajno organizirana tri srečanja, kajti število predstavnikov generacije v tretjem življenjskem obdobju se nenehno viša. Toda nekaj posebnega je srečanje stanovalcev, svojcev in zaposlenih, ki se jih vsako leto organizira v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

Tovrstno letošnje srečanje, ko DOSOR praznuje peto obletnico svojega delovanja, je potekalo v petek, 8. novembra, od 11. ure dalje. Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja ter njihovi svojci in zaposleni so se zbrali v restavracijskih prostorih, kjer sta uvodno predavanje pripravila socialni delavec DOSOR-ja Goran Kuzma ter vodja prehrane in trženja v DOSOR-ju Simona Domjan. Prvi je predstavil organizacijo dela v DOSOR-ju ter vso socialno-zdravstveno oskrbo oziroma ponudbo, ki jo nudijo svojim stanovalkam in stanovalcem. A za njim je sledila podrobna predstavitev organiziranja prehrane. Po nadrobni predstavitvi pravzaprav ni bilo nobenih pripomb oziroma vprašanj, zatorej so se svojci s stanovalkami in stanovalci »porazgubili« po štirih nadstropjih DOSOR-ja ter imeli številna individualna prisrčna srečanja ter pogovore. Bilo je pripravljeno tudi skupno kosilo, v prvem nadstropju pa je svojo teto obiskala Mira Skok Korošec iz Gornje Radgone, ki je imela s seboj harmoniko ter vse v tamkajšnji etažni kuhinji oziroma dnevnem prostoru razveselila z igranjem in petjem.

Srečanje stanovalcev, svojcev in zaposlenih DOSOR-ja se je zaključevalo v poznih večernih urah, kajti številni obiskovalci so si ta dan resnično »rezervirali« za obisk v Radencih ter v domu, ki posluje pod motom »Kar od srca pride, se srca prime


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno