Ljutomerčanke na gostovanju premagale prvouvrščeno ekipo v 3. DOL

Ljutomerske odbojkarice so z zmago v Mežici poskrbele za presenečenje

Jože Makoter, ponedeljek, 11. november 2013 ob 21:18
Ljutomer : Mežica

Ljutomer : Mežica

V nadaljevanju prvenstva v 3. DOL za odbojkarice, se je ekipa ŽOK ZM Ljutomer najprej 26.10.2013 v domači dvorani ŠIC Ljutomer, srečala z tedaj prvouvrščeno ekipo v prvenstvu FORMIS II. V tej tekmi so Ljutomerčanke dobro igrale le v drugem in tretjem setu, ko so suvereno zmagale. V preostalih treh setih pa je bila tokrat igra domačink zelo bleda, še posebej pa neučinkovita v napadalnih akcijah saj je bilo tam v zaključkih res neverjetno velikih zgrešenih žog. Tako je FORMIS II tekmo na koncu dobil z rezultatom 3:2 in sicer izključno zaradi velike borbenosti te ekipe ter še posebej na račun lastnih napak v igri, ki so si jih tokrat privoščile Ljutomerčanke.

Že v naslednjem 4. kolu, ki je bilo na razporedu 9.11.2013 pa so Ljutomerčanke odpotovale na gostovanje na Koroško in sicer k ekipi OK Mežica, ki je bila do tega kola na drugem mestu in je do tedaj zmagala vse tri tekme ter imela maksimalno število točk (9). Pričakovanja Ljutomerčank so bila  pred tekmo dokaj deljena, še posebej po nepotrebnem porazu v prejšnjem kolu. Nekaj upanja na dober izid tekme je vlivalo le dejstvo, da je ŽOK ZM Ljutomer zadnjo tekmo v lanski sezoni s to ekipo zmagal.

V prvem setu, ko je v prvi postavi prvič, namesto poškodovane Monike Mihorič, zaigrala tudi Kaja Makoter, so Ljutomerčanke tokrat zaigrale izredno zanesljivo in organizirano v vseh elementih igre ter si s tem že v pričetku tekme nabrale nekaj točk prednosti ter razliko dveh treh točk držale do drugega tehničnega odmora pri rezultatu 16:14. Po odmoru so z podobno igro nadaljevale ter set zanesljivo zmagale z rezultatom 25:20.

V drugem setu smo gledali podobno igro kot v prvem setu. Ljutomerčanke so še naprej zelo dobro igrale na sprejemu, dobro servirale ter organizirale napadalne akcije kjer v zaključevanju le teh tokrat lastnih napak ni bilo. S tako igro so set vodile z nekaj točkam naskoka vse do rezultata 19:16. Ko je bilo pričakovati, da bodo tudi ta set zmagale, je bilo v igri narejenih nekaj napak tako, da so domačinke po borbeni igri dosegle nekaj zaporednih točk ter set povedle z rezultatom 20:19. Do konca seta Ljutomerčanke več niso mogle igre spreobrniti v svojo korist saj so dosegle le še tri točke ter tako set izgubile z 22:25.  

Poraz v druge setu, ki so ga Ljutomerčanke nesrečno izgubile je dobro pretresel vse igralke, ki se v tretjem setu niso mogle zbrati ter zaigrati tako kot znajo. Igra je bila tokrat neprepoznavna in z veliko lastnimi napakami v vseh prvinah odbojke. Domačinke so srečno zmago v 2. setu znale izkoristiti ter polne elana tretji set zanesljivo zmagale z rezultatom 25: 13. Ko je bilo pričakovati, da se bodo Ljutomerčanke po tretjem setu sprijaznile s porazom, so nas te z igro v 4. setu demantirale. V tem setu so zaigrale spet odlično in skozi ves set dominirale. Lara Makoter je v napadu odlično delila žoge Tjaši Kovačič, Barbari Petek, Nuši Lašič in Valentini Kosi, ki so zanesljivo zaključevale napadalne akcije. Ob dobrem serviranju vseh igralk ter sprejemu, je bil ta set zanesljivo dobljen z rezultatom 25:19 v korist Ljutomerčank.

V petem in odločilnem setu za zmago na tekmi smo gledali zelo izenačeno igro, ko nobena ekipa ni bila v vodstvu več kot dve točki. Po izredni borbenosti obeh ekip, ki je občasno navduševala dokaj številčne gledalce, sta bili ekipi izenačeni do rezultata 13:13, ko je 14. točko za ŽOK ZM Ljutomer na mreži dosegle Kaja Makoter. Zadnja točka pa je bila dosežena po dobrem servisu Ljutomerčank, ki ga domačinke niso mogle sprejeti. S tem so Ljutomerčanke upravičeno veselile nenadejane zmage na vročem gostovanju na Koroškem in sicer z rezultatom 3:2 (25:20, 22:25, 13:25, 25:19, 16:14).

Za prikazano igro na tej tekmi si prav vse igralke ŽOK ZM Ljutomer, kjer je poleg  kadetinje, Saške Belec, tokrat prvič zaigrala še mlada Sara Kutnjak in trener Boris Smodiš, zaslužijo vso pohvalo. V vseh setih, razen v tretjem, so Ljutomerčanke v vseh prvinah odbojke bile boljše od domačink. Igra je bila tokrat zanesljiva, organizirana in učinkovita. Kot smo že nekajkrat napisali lahko Ljutomerčanke igrajo odlično odbojko ter premagajo vse ekipe v ligi le, če bodo spoznale, da je treba ob  znanju igranja odbojke, ki ga že imajo,   vložiti še borbenost in negovati ekipni duh ekipe.

Ljutomerčanke se po 4. odigranih kolih s 6. točkami nahajajo na šestem mestu prvenstvene lestvice. V na naslednjem kolu , ki bo 16.11.20134 v Ljutomeru gostuje ekipa  Nove KBM Branik II iz Maribora.  

Ljutomerčanke so nastopile v postavi: Makoter Lara, Kovačič Tjaša, Petek Barbara, Lašič Nuša, Kosi Valentina, Murkovič Katja, Belec Saška, Makoter Kaja in Sara Kutnjak. Ekipo je vodil Boris Smodiš.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport