40 zakonskih parov je obeležilo svoj okrogli jubilej poroke

Sv. vera in molitev je ključ za ohranjanje zakona

Marjan Slavič, ponedeljek, 11. november 2013 ob 23:14
40 zakonskih parov je obeležilo svoj okrogli jubilej poroke

40 zakonskih parov je obeležilo svoj okrogli jubilej poroke

Jesenski dnevi so vedno krajši in hladnejši, vse bliže pa nam je zima in prav te dni, točneje v nedeljo 10. novembra popoldan, so se zbrali v cerkvi sv. Petra v Gornji Radgoni zakonski pari, ki letos slavijo okroglo obletnico svoje poroke.

Pri sv. maši, ki jo je daroval domači župnik Franc Hozjan, ter ob lepem petju pevcev mladinskega pevskega zbora Biseri so se zbrali zakonski pari, ki so bili poročeni prav v tej cerkvi in letos slavijo svoj okrogli jubilej poroke, naj si bo 5, 10, 15, 20... in 60.let. Prav vsi pa so trden dokaz, da je s potrpežljivostjo, zaupanjem in razumevanjem mogoče živeti v harmoniji ljubezni, ki so si jo dali v pričo vseh na svojih porokah. Med samo pridigo je župnik povzel misli papeža Frančiška, predvsem v smislu kako potrebno je gojiti dober zdrav odnos med partnerjema. Prav v največji dilemi, napetosti in živčnosti se je vedno treba obrniti na Boga. Predvsem v smislu da se najde čas za skupno molitev mož za ženo-žena za moža, starši za otroke-otroci za starše. Z vero je treba živeti, ter jo podarjati drug drugemu v življenju, prav to je pravi razlog ohranjanja zakona. Seveda pa v toku življenja prav gotovo nastanejo na poti skupnega bivanja tudi takšni ali drugačni problemi in težave, a vse kakor ob podpori in pomoči drug drugemu, naj si bo bolezen, negotovost ali drugih težavah sv. vera mora biti vedno luč upanja.

Največ skupnih let so letos slavili zakonski pari, ki so letos slavili zlato poroko - 50 let Franc in Zala Moge, ter Vili in Marija Trnovec, 55 let Anton in Marija Kozar, Anton in Kristina Merčnik in Franc in Julijana Pintarič, ter biserno poroko - 60 let pa so slavili Andrej in Elizabeta Klemenčič ter Anton in Elizabeta Kurbus.


Več v Družabno