Velik uspeh Pihalnega orkestra KUD Ivan Kaučič Ljutomer v Ormožu

Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer je v kategoriji do 40 članov prejel 84 točk in zlato plaketo

Prlekija-on.net, sreda, 13. november 2013 ob 12:32
Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer

Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer

V Ormožu je v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti ter pod pokroviteljstvom Občine Ormož v soboto, 9. novembra, potekalo že 18. tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla.

Na tekmovalnem odru, ki so ga organizatorji letos postavili v šotor na prizorišče Martinovanja, je morala vsaka izmed enajst sodelujočih godb izvesti 8 do 15 minut dolg tekmovalni program. Godbe je po mednarodnih kriterijih ocenjevala dvočlanska strokovna žirija, ki sta jo sestavljala priznan slovenski dirigent, Miro Saje, ter skladatelj Emil Glavnik.

Godbe so tekmovale v dveh kategorijah: 1. kategorija - do 40 prisotnih članov in 2. kategorija - 41 prisotnih članov in več. V prvi kategoriji je sodelovalo 7 pihalnih orkestrov, v drugi kategoriji pa štirje pihalni orkestri. Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer je v kategoriji do 40 članov prejel 84 točk in zlato plaketo.

Čestitke ljutomerskemu pihalnemu orkestru, pod taktirko Simona Novaka, ki za ljutomersko občinstvo pripravlja v petek, 29. novembra, ob 19.30 uri v dvorani ŠIC Ljutomer, zanimiv koncert pod naslovom »Od rocka do mjuzikla«.

Sigurno vas bodo navdušili, zato prijazno povabljeni!


Več v Kultura in izobraževanje