Tudi v DU Ljutomer so martinovali

»Pijemo ga radi, stari in tamladi...«

Nuša Novak, četrtek, 14. november 2013 ob 17:59
Martinovanje DU Ljutomer

Martinovanje DU Ljutomer

Ker smo Slovenci po naravi zelo veseli in družabni ljudje ter vsako priložnost znamo zelo dobro izkoristiti za zabavo in družabna srečanja, je tudi čas Martinovanja oziroma praznovanja priljubljenega Martinovega praznika, ko se mošt spremeni v vino, zagotovo dober izgovor za veselje in praznovanje. Ker pa je vino slovenska nacionalna pijača in ga »pijemo radi, tako stari kot tamladi«, je ta praznik eden izmed pomembnejših dogodkov v naših krajih.

Zato so tudi letos v DU Ljutomer, v sredo 13. novembra, pripravili martinovanje, saj je novo vino treba na vsak način poizkusiti in oceniti ali se je mošt spremenil v dobro vino.

Na letošnjem praznovanju se je izkazalo, da se tudi starejši znajo zelo dobro zabavati in da leta kljub starosti, niso pomembna, ampak je pomembno, kako se v srcu počutiš. Na lansko praznovanje se je prijavilo malce več kot 10 članov DU Ljutomer, letos pa se je praznovanja udeležilo približno trikrat več upokojencev.

Najprej smo vsi skupaj nazdravili in poizkusili mlado vino, nato pa je iz ust naših veselih upokojencev zazvenela pesem, namenjena dobri vinski kapljici, »Kolko kapljic tolko let …«. Po skupinski zdravici, je zadišalo po Martinovih dobrotah, ki so jih za naše udeležence pripravili v Domu starejših občanov Ljutomer. Po okusni pojedini, pa smo vsi skupaj zaplesali in zapeli v družbi muzikanta Darka Mariniča na klaviaturah, ki je s svojo dobro voljo in odlično ter raznoliko glasbo, popestril martinovanje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno