V DU Ljutomer je bilo spet veselo

V prostorih društva upokojencev Ljutomer je potekalo prijateljsko srečanje z DU Mežica iz Koroškega

Nuša Novak, nedelja, 17. november 2013 ob 10:06
Srečanje DU Ljutomer in DU Mežica

Srečanje DU Ljutomer in DU Mežica

V petek, 15. novembra, je v prostorih društva upokojencev Ljutomer, potekalo prijateljsko srečanje z DU Mežica iz Koroškega, kajti naše društvo, pod vodstvom predsednice Slavice Sunčič, že vrsto let uspešno sodeluje s številnimi društvi po Sloveniji. V času martinovanja, pa so tudi letos k nam v prleške vinorodne kraje, prišli upokojenci iz koroške regije, da bi bolj spoznali naše lepe kraje, dobre in nasmejane ljudi ter našo kulinariko in odlično vinsko kapljico.

Aktivni člani našega ljutomerskega društva, so svoje kolege pričakali in pozdravili s krajšim kulturnim programom, ki sta ga s humorističnimi vložki popestrila člana literarne sekcije, Mira Azzeh in Ludvik Brunec, pod vodstvom Silve Kosi, s predstavo Frančiška Ferenceka »Vinske kapljice«.

Ta kratka in izrazito humoristična predstava, je realističen prikaz »moža in žene« v današnji družbi, ki se zaradi moževega nenehnega pijančevanja prepirata iz dneva v dan. Vendar za vsakodnevno pijančevanje ni krivo vino, ampak zgolj vinske kapljice, ki vsakomur malce omračijo zdrav razum in ga popeljejo v »lepši svet«.

Ker naši upokojenci zelo radi sodelujejo z mlajšimi generacijami, pa nam je na klarinet zaigrala tudi učenka ljutomerske glasbene šole.

Po krajšem kulturnem programu je sledila pogostitev v smislu prleške kulinarike in naše dobre vinske kapljice. Ob tem pa smo lahko uživali ob zvokih Tamburaške skupine DU Ljutomer.

Kot vedno so za dobrote iz kuhinje poskrbeli kuharji iz Doma starejših občanov. In ravno na ta dan, je svoj rojstni dan praznoval glavni kuhar, ki vedno poskrbi za lačne goste. V imenu vseh, smo se mu tako zahvalili za njegov nenehni trud in požrtvovalnost ter mu poklonili majhno pozornost.

Upokojenci iz Mežice, pod vodstvom predsednika društva, Jožefa Libnika, so bili s pogostitvijo in sprejemom zelo zadovoljni, pohvalili so predvsem Prleke, ki so po njihovem mnenju zelo pozitivni in veseli ljudje. V primerjavi s Korošci, smo menda veliko bolj drugačni, saj so oni že po naravi bolj vase zaprti ljudje, tako kot je tudi njihova pokrajina.


Več v Družabno