Začetek gledališke sezone pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Ponovitev komedije Toneta Partljiča En dan resnice

Branko Košti, nedelja, 17. november 2013 ob 18:45
Gledališka predstava En dan resnice

Gledališka predstava En dan resnice

Komedijo Toneta Partljiča "En dan resnice", s katero so v soboto, 16. novembra, navdušili v Kocbekovi dvorani KUS, so jürjovški gledališčniki naštudirali in premierno predstavili v domači dvorani že v lanski sezoni in z njo nastopili tudi na Območnem Linhartovem srečanju odraslih gledaliških skupin v Radencih.

"Kdor se enkrat zaljubi v gledališke deske, se zlepa ne loči od njih. Ostane zapisan gledališki umetnosti in vedno znova z veseljem in veliko mero spoštovanja stopa v svetišče boginje Thallije," je v uvodu gledališkega lista zapisal Roman Marič, režiser predstave, s katero so gledališčniki LDD Sv. Jurij pričeli gledališko sezono 2013/14.

Preizkušenim gledališkm mačkom Francu Lančiču, Borisu Kovačiču, Ediju Sedmaku, Romanu Mariču in Bojanu Šuleku, so se na odru pridružili nekoliko mlajši, a tudi že vrsto let na odrskih deskah preizkušeni Mojca Korošec, Suzana Kšela, Patricija Fras, Miran Šijanec, Klavdija Bec in Matjaž Hasl, ter najmlajša Sara Forjan. Pod vodstvom izkušenega režiserja Romana Mariča so postavili komedijo, katera navdušuje občinstvo s svojim humorjem, hkrati pa vsem postavlja ogledalo "in če se ozremo vanj z vsaj malo samokritike, bomo kaj kmalu spoznali, kakšni smo kot posamezniki in kot narod v celoti, kakšen je naš odnos do človeških lastnosti, kot so poštenost, odkritost, prijateljstvo, resnicoljubnost in mnoge druge," je še zapisal režiser.

Poleg gostovanj s to predstavo igralci in režiser že načrtujejo novo predstavo. Katero delo bodo postavili na oder, je še skrivnost, režiser Roman pa premiero načrtuje v mesecu marcu prihodnje leto.

Razveseljivo je, da imajo pri Sv. Juriju tudi gledališki podmladek. Pod okriljem Ljubiteljskega dramskega društva deluje mladinska gledališka skupina, katero vodi Boris Kovačič. Povedal je, da pripravljajo mladinsko igro "Žurerji" avtorice Olge Pavšič, v kateri bodo igrale kar tri generacije igralcev.


Več v Kultura in izobraževanje