Krvavi obračun v ljubljanskem Kinu Šiška

Children Of Bodom ponovno v Sloveniji

Nuša Novak, sobota, 23. november 2013 ob 00:48
Children Of Bodom

Children Of Bodom

To jesen nam je grozila še ena sapo jemajoča turneja. V okviru turneje Halo Of Blood Over Europe 2013, evropske odre oblegajo Children Of Bodom, ki so v teh dneh obiskali tudi Slovenijo. V ljubljanskem Kinu Šiška, so se ustavili 19. novembra in tako priredili nepozaben žur za vse slovenske metalce in njihove oboževalce. Eni najvidnejših predstavnikov finskega metala, so nas tako po nekaj letih ponovno obiskali in presenetili s svojo izvirnostjo, drugačnostjo in neverjetno energijo. Držali so obljubo, da pridejo v dobri družbi. Gostje turneje so bili namreč poljski ekstremneži Decapitated in mladi up finskega metala Medeia.

Leta 1993 ustanovljena skupina COB, vse od svojih začetkov predstavlja nekakšen fenomen v ekstremni glasbi. V začetku so pozornost privlačili s svojo mladostjo in imenom, ki izhaja iz nikoli razjasnjenega masakra ob jezeru Bodom. Kmalu so s svojim značilnim mešanjem brutalnosti, spevnosti, melodičnosti in tehničnosti postali glasniki nove generacije metalcev, katerih heroj je postal kitarist in pevec Alexi Laiho.

Po dvajsetih letih ustvarjanja je v začetku junija luč sveta ugledal njihov sedmi album Halo Of Blood, ki prinaša svežino in modernost, pomešano s klasičnim COB zvokom in vsemi elementi, ki že dvajset let prepričujejo tako poslušalce kot kritike. Oboji so ob novem izdelku ponovno padli na kolena.

V torek, 19. novembra 2013, smo se tako lahko v živo prepričali, zakaj je skupina mladcev iz Finske, pred leti zavzela sam vrh metalskega Olimpa in tam ostala do danes.

Skupina Medeia, ki predstavlja nekakšen mladi up finske metal scene, trenutno domuje v valilnici tega svetovno znanega zvoka finskega melodičnega metala – Spinefarm Records. Zasedba, ki svojo glasbo definira kot nekakšen alternativen death metal, je odprla ljubljanski koncert. Z dvema albumoma v žepu in dobro bero odrske kilometrine so nas Medeia vpeljali v nepozaben večer ekstremov.

Kot druga se nam je predstavila skupina Decapitated, zaprisežena tradiciji ekstremnega metala njihove domovine Poljske. Iz senzacije, katero so ob svojih začetkih predstavljali zaradi mladosti svojih članov, so se z leti razvili v eno najvidnejših zasedb tehničnega death metala stare celine.

Decapitated predstavljajo poljsko pokončnost in neuklonljivost, zaradi katere so kljub tragičnim dogodkom vedno nadaljevali z uresničevanjem svoje vizije. Njihovi nastopi so eksplozivni, udarni in prava paša za ušesa. Vendar pazite! Nikakor niso za šibke vratove!

Ko so se z odra poslovili tudi gostje iz Poljske, so v vsej svoji veličini, brutalnosti in drugačnosti, stopili na oder zvezdniki metalske scene, ki jih poznamo pod imenom COB. Nabito polno dvorano ljubljanskega Kina Šiška, so tako rekoč v hipu hipnotizirali in jih popeljali v neskončne užitke ob poslušanju njihove vrhunske glasbe. Še posebej je s svojo neverjetno energijo in karizmo pritegnil oboževalke sloviti kitarist in pevec skupine, Alexi Laiho.


Več v Slovenija