Podpisali pogodbe za sofinanciranje projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Mure

Slavnostna podpisnika petih pogodb sta bila minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan in župan Občine Gornja Radgona Anton Kampuš

Prlekija-on.net, sobota, 23. november 2013 ob 18:59
V Občini Gornja Radgona so slavnostno podpisali pogodbe o sofinanciranju izvedbe projekta »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Mure (2. sklop) – Občina Gornja Radgona«. Slavnostna podpisnika petih pogodb sta bila minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan in župan Občine Gornja Radgona Anton Kampuš.

Projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Mure (2. sklop) – Občina Gornja Radgona« vključuje čistilno napravo (4.176.177,12 evrov), izgradnjo kanalizacijskega omrežja (3.370.380,99 evrov), ureditev platoja in prestavitev potoka Hercegovščak (1.434.537,24 evrov), izvedbo nadzora in strokovnega svetovanja (134.437,90 evrov) in izvedbo storitev obveščanje javnosti 29.084,07 evrov). Operacijo delno financira Evropska unija in sicer iz Kohezijskega sklada, prispevek Skupnosti znaša 85 % javnih upravičenih stroškov, lastna udeležba RS pa znaša 15 % javnih upravičenih stroškov.

Po podpisu sta minister in župan podala izjavo za javnost in izpostavila pomembnost tega projekta. S strani Željka Blažeka (IEI d.o.o.) sta v dar prejela Spomenico s knjigo, ki podrobneje opisuje začetek sistemskega urejanja reke Mure, ob predaji spomenice pa je Blažeka izpostavil pomen dela znanstvenika Jurija Vege kot vodarja, ki je deloval tudi na območju Gornje Radgone. Ob koncu sta minister in župan z vsemi zbranimi nazdravila uspešni izvedbi investicije. Dogodka se je udeležilo veliko število članov in članic Občinskega sveta Občine Gornja Radgona, vsi (že) izbrani izvajalci del v okviru tega projekta in strokovni ekipi ministrstva in občine, ki bdita nad izvajanjem projekta.


Več v Gospodarstvo