Sejem ob godu svete Katarine v Lendavi

Katarinin rokodelski sejem v Lendavi

Jože Žerdin, torek, 26. november 2013 ob 09:26
Katarinin sejem v Lendavi

Katarinin sejem v Lendavi

Ob godu zavetnice svete Katarine Aleksandijske, ki je zavetnica župnijske cerkve v Lendavi, je bilo v ponedeljek, 25. novembra še posebej slovesno, kajti ta dan so obhajali župnijsko proščenje in v župnijski cerkvi je bilo darovanih več zahvalnih svetih maš, kajti župnija Lendava je dvojezična župnija.

Prvo sveto mašo v slovenskem jeziku je daroval letošnji novomašnik Boris Kučko, sicer kaplan v župniji Beltinci, drugo sveto mašo v madžarskem jeziku je daroval župnik iz Lentija na Madžarskem Tamas Köbli. Letos je bilo v cerkvi še posebej slovesno, kajti čudoviti oltar župnijske zavetnice Katarine Aleksandrijske je v celoti obnovljen, obnovljen je še tudi tabernakelj.

Ob cerkvi na cerkvenem trgu in ob Glavni cesti skozi mesto Lendavo je bil pripravljen tradicionalni Katarinin sejem. To je bil rokodelski sejem, na sejmu so ponujali svoje rokodelske izdelke ljudski obrtniki iz Pomurja in sosednje Madžarske. Na sejmu so ponujali suho robo, tekstil, izdelke iz lesa, igrače, med in medene izdelke, košare, lončarske izdelke in drugo. Na sejmu pa je tudi imela Župnijska Karitas Lendava svojo stojnico, kjer je ponujala adventne venčke in druge izdelke povezane z adventom. Vernikom so tudi ponujali domače dobrote in topole napitke.

Organizatorji Katarininega sejma so bili župnija Lendava, Zavod za kulturo madžarske narodnosti Lendava v sodelovanju z Turizmom Lendava. To je bil en od največjih sejmov v župniji Lendava, ko praznujejo župnijsko proščenje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno