Pihalni orkester nas je popeljal od rocka do mjuzikla

Glasbeno dogajanje na odru so popestrile plesne in pevske točke

Prlekija-on.net, sobota, 30. november 2013 ob 15:48
Od rocka do mjuzikla

Od rocka do mjuzikla

Po lanskem odmevnem jubilejnem koncertu ob 90. obletnici delovanja Pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer, ki ga vodi Simon Novak, so članice in člani orkestra ponovno pripravili glasbeni spektakel.

Koncert z naslovom Od rocka do mjuzikla, je potekal v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, v petek, 29. novembra, glasbeno dogajanje na odru pa so popestrile plesne in pevske točke.

Na začetku je vse zbrane nagovoril predsednik KD Ivan Kaučič, Miroslav Steržaj, nato pa je orkester zaigral skladbe Pozdrav prijateljem, Amazing Grace, Simply the best, ki jo je zapela Vanja Fekonja, poleg pa odplesale plesalke Plesne šole Urška, Vrača se pomlad, The Phantom of the Opera, Eighties Flashback s kompilacijo pesmi iz 80. let prejšnjega stoletja, kjer so poleg zaplesale članice Twirling kluba Ljutomer, I feel good in You can leave your hat on, ki ju je zapel Tomi Brus ter za konec še Gangnam Style s plesalkami Plesne šole Urška. Ob koncu se je Stanislav Lašič zahvalil vsem sodelujočim, gledalci pa so z aplavzom zahtevali še več, zato so naknadno zaigrali še dve skladbi.

Koncert so omogočili in podprli Občina Ljutomer, Zavarovalnica Maribor, Transporti Marko Filipič s.p., LTO Prlekija Ljutomer, Tap Mlinarič d.o.o., Vinoreja Kaučič, Makoter d.o.o., JSKD OI Ljutomer in Prlekija-on.net. Po koncertu je sledila pogostitev glasbenikov in vseh obiskovalcev.

V prvem videu si lahko ogledate povzetek koncerta, v ostalih videih pa nekatere skladbe v celoti, ki so jih izvedli na koncertu.











Več v Kultura in izobraževanje