10. obletnica delovanja Kulturnega društva Manko Golar

V Ljutomeru je potekala 10. obletnica delovanja Kulturnega društva Manko Golar - Folklorne skupine »Prlek«, Godcev ljudskih viž »Zvonček« in Prleških frajtonarjev »Alojza Grnjaka«

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. december 2013 ob 19:30
10 let KD Manko Golar

10 let KD Manko Golar

V petek, 29. novembra, je v Domu kulture Ljutomer, potekala 10. obletnica delovanja Kulturnega društva Manko Golar - Folklorne skupine »Prlek«, Godcev ljudskih viž »Zvonček« in Prleških frajtonarjev »Alojza Grnjaka«.

Ob tem so nastopile omenjene sekcije kulturnega društva, poleg pa še Ljudski godci 3X2 iz Pernice, Pevci ljudskih pesmi »Slavček« - KD Manko Golar Ljutomer, Folklorna skupina »Korenine« - KUD Svoboda Bistrica ob Dravi, Tamburaška skupina »Bisernica« - DU Ljutomer, Pevke ljudskih pesmi iz Vučje vasi - KUD Janez Čuk Vučja vas in Folklorna skupina TKD Ivanjkovci.

Program je povezovala Slavica Sunčič, režirala pa sta ga Nevenka Budna in Milan Kreft. Mira Rebernik Žižek, vodja območne enote Javnega sklada za kulturno dejavnost v Ljutomeru, je ob tem podelila priznanja, predsednik društva Janez Zadravec pa je članom podelil zahvale. V imenu Občine Ljutomer, je priznanje društvu podelil direktor Občinske uprave, Tomislav Zrinski.

Prireditev so omogočili Občina Ljutomer, JSKD OI Ljutomer in Zavarovalnica Maribor, prostovoljni prispevki, ki so bili zbrani na prireditvi pa bodo namenjeni za nadaljnje delovanje kulturnih skupin znotraj društva.


Več v Kultura in izobraževanje