V Ljutomeru bodo na ogled risbe natečaja Plakat miru

Učenci štirih osnovnih šol so izdelali skupno 22 plakatov na temo Naš svet, naša bodočnost

Prlekija-on.net, torek, 3. december 2013 ob 09:37
Risba je iz razstave leta 2011, avtorica pa je Medina Rubin

Risba je iz razstave leta 2011, avtorica pa je Medina Rubin

Lions klubi s celega sveta vsako leto sponzorirajo mednarodni likovni natečaj Plakat miru v lokalnem okolju. Svoja razmišljanja o miru potem otroci v starosti od 11 do 14 let z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela. Natečaj poteka stopenjsko, dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju, nato na nivoju distriktov in v končni fazi na mednarodnem nivoju.

Na povabilo Lions kluba Ljutomer, ki pri natečaju sodeluje že tretje leto zapored, so letos sodelovale štiri osnovne šole, in sicer OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Mala Nedelja in OŠ Stročja vas. Učenci navedenih osnovnih šol so izdelali skupno 22 plakatov na temo Naš svet, naša bodočnost.

Posebna komisija pri LK Ljutomer je izmed prispelih risb izbrala štiri, iz vsake šole po eno. Zmagovalne risbe so bile v skladu s pravili natečaja odposlane na Distrikt 129 Slovenije, kjer bodo izbrali zmagovalne risbe na državni ravni.

Vse risbe iz navedenih osnovnih šol bodo na ogled v galeriji Anteja Trstenjaka v Domu kulture Ljutomer, odprtje razstave risb s kulturnim programom bo v soboto, 7. decembra 2013, ob 9. uri.

Lions klub Ljutomer in Splošna knjižnica Ljutomer, ki sta soorganizatorja sobotnega dogodka, vas vabita na ogled likovnih del izpod čopičev osnovnošolcev. Zmagovalne risbe pa si boste lahko ogledali na ličnih koledarjih, ki jih bo možno tudi kupiti.

Po odprtju razstave vas člani Lions kluba Ljutomer prijazno vabijo na novoletno stojnico, kjer bo zadišalo po svežih palačinkah. Z zbranimi prostovoljnimi prispevki bo LK Ljutomer pomagal družinam v socialni stiski.


Več v Kultura in izobraževanje