Dejan Vajs svetovni prvak, dobro nastopil tudi David Žibrat

Po lanskem naslovu evropskega prvaka in predlanskem naslovu svetovnega podprvaka, je Dejan Vajs letos stopil na sam svetovni vrh

Prlekija-on.net, sobota, 7. december 2013 ob 16:40
Dejan Vajs

Dejan Vajs

Radgončan Dejan Vajs je na prvenstvu v turški Antalyi, osvojil naslov svetovnega prvaka. Po lanskem naslovu evropskega prvaka in predlanskem naslovu svetovnega podprvaka, je tako letos stopil na sam svetovni vrh.

Dejan je na poti do svetovnega vrha najprej premagal Italijana, nato Francoza, na koncu pa še Latvijca Pavelsa Haritonovsa.

Na prvenstvu, kjer sodeluje 1011 tekmovalcev iz 63 držav, je nastopil tudi član Kickboxing kluba Murska Sobota David Žibrat, sicer doma z Mote. Žibrat je v kategoriji do 89 kg v light contatctu v prvem kolu prepričljivo zmagal nad Južnoafričanom Albertom Wesselsom, nato pa v četrtfinalu nesrečno izgubil s svetovnim podprvakom Jusom Prosićem iz Avstrije. Žibrat je bil na pragu zmage, a je nekaj sekund pred koncem dvoboja dobil udarec v glavo, kar je bilo odločilno za zmago Avstrijca. Reprezentančni trener Tomaž Barada je kljub porazu bil zadovoljen z nastopom Žibrata.


Več v Šport