Miklavžev dobrodelni koncert Big Banda in Anike Horvat v Radencih

Na koncertu jim je uspelo zbrati več kot 4 tisoč evrov

Bojana Karba, sobota, 7. december 2013 ob 18:34
Dobrodelni koncert v Radencih

Dobrodelni koncert v Radencih

V petek, 6. decembra, je v Zdravilišču Radenci potekal 6. dobrodelni Miklavžev koncert Big Banda Glasbene šole Gornja Radgona & Radgonske gorice, letos pa se mu je kot gostja na odru pridružila Anika Horvat.

Zdaj že tradicionalni dobrodelni koncert je organizirala GŠGR, v sodelovanju z Zdraviliščem Radenci in družbo Radgonske gorice, letos pa se jim je pridružilo še podjetje Arcont. Zbrane donacije in izkupiček od prodaje Miklavževega vina namenjajo pomoči učencem GŠGR pri plačevanju šolnine. Tokrat jim je uspelo zbrati več kot 4 tisoč evrov.

V polni dvorani prisluhnili znanim melodijam
V preteklih letih so z Big Bandom nastopili številni znani slovenski pevci, kot so Edvin Fliser, Oto Pesner, Helena Blagne in Nuša Derenda ter Uroš Perić. Big Band Glasbene šole Gornja Radgona & Radgonske gorice, pod vodstvom Jerneja Senegačnika, je v polni restavraciji Hotela Radin zaigral številne znane melodije, kot so Birdland, What a Wonderful World, Soul Bossa Nova, This Masquerade, A Child is Born, Fiesta a la King in Glen Miller Medley.

Anika Horvat pa je v svoj nastop vključila pesmi Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj, Šuštarski most, Orion, Lahko noč, Piran in Kar naenkrat je tu…

Utrinek z nastopa si lahko pogledate tudi v spodnjem posnetku.



Več v Kultura in izobraževanje