Miklavžev bazar v Križevcih pri Ljutomeru

Prostor je bil skorajda premajhen za vse, ki so se hoteli udeležiti Miklavževega bazarja

Jože Žerdin, ponedeljek, 9. december 2013 ob 12:01
Miklavžev bazar v Križevcih

Miklavžev bazar v Križevcih

V novem vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru so v nedeljo, 8. decembra, Občina Križevci, župnija Križevci, Osnovna šola Križevci in Kulturno umetniško društvo Križevci pripravili Miklavžev bazar.

Prostor je bil skorajda premajhen za vse, ki so se hoteli udeležiti Miklavževega bazarja. Najbolj pa so bili veseli otroci, kajti obiskal jih je Miklavž s svojim spremstvom angelčkov in košem daril, katere je ob tej priložnosti razdelil med otroke.

Zbrane je v imenu občine Križevci nagovoril župan mag. Brako Belec. Sicer pa so bile stojnice na letošnjem Miklavževem bazarju bogate, kajti vsak obiskovalec je lahko našel kaj zase. Tako so se na prodajnem Miklavževem bazarju predstavili Osnovna šola in vrtec Križevci z novoletnimi izdelki, ki so jih izdelali učenci in vzgojiteljice, predstavili so se čebelarji Čebelarskega društva Križevci s svojimi medenimi izdelki, Društvo Kmečkih žena Križevci – Veržej z drobnim pecivom, Dom Lukavci z izdelki njihovih varovancev, Kulturno izobraževalno društvo Kelih pa s čajem in kuhanim vinom.


Več v Družabno