Pevke in folklorniki KD A. Krempl Mala Nedelja gostovali v Rogašovcih

Veseli december v Rogašovcih

Branko Košti, ponedeljek, 9. december 2013 ob 18:45
Veseli december v Rogašovcih

Veseli december v Rogašovcih

Na povabilo Kulturnega društva Rogašovci smo plesalci folklorne skupine in pevke ljudskih pesmi "Sosede" KD Anton Krempl od Male Nedelje, v nedeljo, 8. decembra, v tem lepem kraju na Goričkem sodelovali na prireditvi z naslovom "Veseli december".

Kulturno prireditev v adventnem času domače kulturno društvo v Rogašovcih prireja že vrsto let, tako da je postala tradicionalna. Rdeča nit prireditve, poleg bogatega kulturnega programa, je adventni čas, stare šege in navade v teh, pričakovanja polnih predprazničnih dnevih, delno pa tudi trpki spomini na čase pomanjkanja, ko so bila praznična pričakovanja zato še večja.

Obiskovalce in nastopajoče je pozdravil župan Občine Rogašovci Edvard Mihalič, v kulturnem programu so se predstavili še moški oktet in ženski pevski zbor KD Rogašovci ter učenci OŠ Sveti Jurij, za smeh so poskrbeli igralci gledališke skupine Močnikovi, za zaključek pa je na violino zaigrala in zapela prof. Mirjam Lah.

Pevke in plesalci pa nismo edini iz našega društva, ki smo ta konec tedna gostovali v Prekmurju. Večer prej, v soboto, je na prireditvi "Družina poje" v Kobilju nastopila družina Stajnko.


Več v Kultura in izobraževanje