Sklop filmov »Dežela med Muro in Dravo - drugi del« predvajali tudi v Ljutomeru

EKD Künštni Prleki so filme v ponedeljek, 9. decembra, predvajali tudi v Domu kulture v Ljutomeru

Prlekija-on.net, sreda, 11. december 2013 ob 11:333
Milan Belec in Olga Karba

Milan Belec in Olga Karba

Po premieri v Sv. Juriju ob Ščavnici drugega dela filma Dežela med Muro in Dravo oz. sklop štirih filmov, ki so jih posneli pri EKD Künštni Prleki, so filme v ponedeljek, 9. decembra, predvajali tudi v Domu kulture v Ljutomeru.

Premiera filma o Prlekiji »Dežela med Muro in Dravo - drugi del«
Premiera filma o Prlekiji »Dežela med Muro in Dravo - drugi del«

V filmih gre za potovanja Künštnih Prlekov po Prlekiji - po enajstih občinah LAS Prlekija, na katerih so se srečevali s predstavniki občin in domačini, se družili z društvi in organizacijami iz posameznih občin, spoznavali kulturne, etnološke in naravne znamenitosti posameznih delov Prlekije in spremljali pomembnejše dogodke in prireditve, ki se tam odvijajo.

Namen projekta je prispevati k povečanju pripadnosti prebivalcev skupni identiteti območja LAS Prlekija ter k prepoznavanju lokalnih posebnosti kot vrednote v duhovnem in materialnem smislu ter hkrati kot priložnost za razvoj. Poleg tega je namen projekta prispevati k izboljšanju samopodobe prebivalcev Prlekije, k dvigu zanimanja za turistično ponudbo podeželskega območja in k povečanju prepoznavnosti in atraktivnosti območja Prlekije v slovenskem in širšem prostoru.

Ob tem je društvu in predsedniku Milanu Belecu, čestitala tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Predvajanja filma bodo še v dvorani OŠ Negova (v petek, 13. decembra 2013, ob 18.00) in v Kulturnem domu Križevci (v soboto, 14. decembra, ob 18.00).



Več v Glasba in film