Odprto drsališče na Trgu kulture v Murski Soboti

Če se je mogoče kdaj razmišljajo, da bi se postavilo drsališče v Ljutomeru, smo povprašali tudi na Občino Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 13. december 2013 ob 13:04
Drsališče v Murski Soboti, foto: Bojan Sobočan

Drsališče v Murski Soboti, foto: Bojan Sobočan

Na Trgu kulture v Murski Soboti so odprli mestno drsališče, ki predstavlja popestritev zimske ponudbe mesta. Nad drsališčem so zagotovo najbolj navdušeni najmlajši, kljub temu pa je mogoče na drsališču zaslediti navdušence različnih starostnih skupin.

Kaj pa Ljutomer?
Če se je mogoče kdaj razmišljajo, da bi se postavilo kakšno drsališče v Ljutomeru, smo povprašali tudi županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba. Povedala nam je, da je to dobra ideja, in da bodo proučili možnosti.

Za letos je sicer za to že prepozno, imamo pa v Ljutomeru verjetno idealno površino za to - ploščad na Glavnem trgu. To so predlagali tudi nekateri naši uporabniki na Facebook strani, ko smo objavili fotografije okrašenega trga. Kot so dejali, nekaj manjka in da bi na sredini lahko bilo drsališče. Tako bi trg zagotovo bolj zaživel.

Sicer pa nimamo podatkov, ali je v Ljutomeru kdaj bilo kakšno podobno drsališče. Nekoč so se otroci drsali po raznih potokih in mlakah. Kar pa je tudi danes že bolj redkost, saj zaradi milih zim zadnja leta, ledene ploskve niso dovolj debele za varno drsanje.

Tako se v tej zimi na drsanje lahko odpravite tudi v Mursko Soboto, spodaj pa si iz omenjenega drsališča lahko ogledate nekaj utrinkov.


Več v Družabno