Sprejem novih ministrantov v ljutomerski župniji

Letos je ministrantska oblačila obleklo kar osem novih ministrantov, izmed katerih je 6 deklic in 2 dečka

Nuša Novak, ponedeljek, 16. december 2013 ob 10:142
V ljutomerski župniji so sprejeli nove ministrante

V ljutomerski župniji so sprejeli nove ministrante

Kako lepo je, ko je oltar okrašen s prečudovitim cvetjem. Najlepše pa je, ko so ob oltarju med sveto mašo zbrani duhovnik in urejeni ministranti in ministrantke. Teh je v naši župnijski cerkvi iz leta v leto hvala bogu vedno več. Lepo je, kadar se otroci skupaj s svojimi starši odločijo za ministrantsko službo in tako s svojo vero in ljubeznijo do Boga, pripomorejo k boljšemu in uspešnejšemu delovanju župnijske Cerkve.

V nedeljo, 15. decembra, na tretjo adventno nedeljo, smo tudi v ljutomerski župniji pri deseti sveti maši, slovesno med ministrantske vrste sprejeli nove članice in člane, kateri so se že nekaj časa vestno pripravljali na to pomembno službovanje.

Župnik Andrej Zrim je že v samem začetku svete maše, razložil pomen ministrantske službe pri bogoslužju in posebej poudaril, da so ministranti v službi oltarja kot predstavniki celotnega župnijskega občestva ter da s kruhom in vinom prinašajo na oltar tudi vse molitve, prošnje in zahvale celotnega navzočega občestva. Zato je ministrantska služba pri bogoslužju zelo pomembna in za ministranta zahtevna in odgovorna naloga, ki jo opravlja pri bogoslužju.

Po pridigi je župnik najprej blagoslovil ministrantska oblačila, katera je letos obleklo kar osem novih ministrantov, izmed katerih je 6 deklic in 2 dečka. Po kratkem obredu sprejetja novih »božjih pomočnikov«, so novi člani z duhovnikovim blagoslovom, postali del velike skupine ministrantov.

Hvala Bogu za navdih, da se mladi ljudje odločajo za službo mašnih strežnikov. Hvala predvsem našemu župniku Andreju, duhovnim pomočnikom ter vsem katehetom in staršem, ki s svojo podporo otrokom, velikokrat premaknejo kakšen zastor spoznanja in hvala vsem vernikom, ki včasih tudi pohvalite ministrante za njihovo delo. Spodbuda velja veliko več kot si včasih mislimo in nas lahko dolgoročno pozitivno zaznamuje.

poseidon torek, 17. december 2013 ob 08:19

ZELOOO POMEMBNA NOVICA ! Katastrofa Zloba

novaknusa2 torek, 17. december 2013 ob 10:22

Kakor za koga. Vedno se zdi komu kaj nepomembno, amapak čudno, da se vedno najde kdo, ki ima komentarje glede vere. Če se ti novica ne zdi pomembna, sploh nevem zakaj jo bereš in se po nepotrebnem obremenjuješ. Haha

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje