Tečaj teka na smučeh na Rogli

V tekaškem centru Petre Majdič se je odvijal tečaj smučarskega teka

Bianca Žitnik, torek, 17. december 2013 ob 08:11
Tečaj teka na smučeh

Tečaj teka na smučeh

V nedeljo, 15. decembra, ko je v Prlekiji vztrajala oblačnost, se je na Rogli, ki se je kopala v soncu, v tekaškem centru Petre Majdič odvijal tečaj smučarskega teka. Športna trgovina Maxi Rossi iz Celja je letos organizirala tečaj že četrtič. Tečaj je zajemal klasično in drsalno tehniko.

Kot vedno pri športu je bilo tudi tukaj najprej ogrevanje. Na tekaškem poligonu so potem tečajniki ob izvrstnih inštruktorjih osvojili osnove tehnike teka. Po odmoru ob toplem čaju je sledil tek na urejeni progi. Poudariti je potrebno, da so inštruktorji budno spremljali in pomagali tudi tistim manj veščim.

Pomembno je, da v teku uživamo in se tako z veseljem podamo v naravo tudi pozimi. Urejenih tekaških stez je vedno več. Če pa bo zapadel sneg, pa se da speljati tekaško progo tudi po zasneženem travniku ali polju. Na tekaških stezah lahko srečate otroke, mladino, odrasle, starejše – tako moške kot ženske, z manj ali več kondicije.

Za vse pa velja pravilo, da ni nikoli prepozno začeti se ukvarjati s športom.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Slovenija