Komorni kabaret Marlene Dietrich na ljutomerskem odru

Prešernovo gledališče Kranj je v Ljutomeru uprizorilo komorni kabaret Marlene Dietrich

Prlekija-on.net, sreda, 18. december 2013 ob 13:03
Marlene Dietrich v Ljutomeru

Marlene Dietrich v Ljutomeru

V sredo, 11. decembra, je v ljutomerskem Domu kulture gostovalo Prešernovo gledališče Kranj, ki je uprizorilo komorni kabaret Marlene Dietrich Nebojše Pop-Tasića.

Uprizoritev poskuša razkriti burno čustveno življenje legendarne hollywoodske igralke Marlene Dietrich, ki velja za eno največjih in najbolj skrivnostnih filmskih in pevskih ikon 20. stoletja. Svojo kariero igralke in pevke je izoblikovala v najtršem obdobju gospodarske krize med obema vojnama, z Lili Marleen usodno zaznamovala čas 2. svetovne vojne ter se v zgodovino zapisala z nepozabnimi filmskimi vlogami, glamurozno pevsko kariero in protinacističnim prepričanjem. Njena razburkana življenjska in umetniška pot v času največje krize, njen odnos do fašizma in nacizma, njena strma igralska kariera v Holywoodu, njene nepozabne pesmi in njene erotične zveze so več kot hvaležna snov za predstavo o ženski, ki je iz sebe naredila mit in se ob tem celo postarala.

Po predstavi so obiskovalci lahko pokušali novo penino P&F iz linije Ljutomerčan.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje