Teleing tudi letos namesto za poslovna darila namenja sredstva v dobrodelne namene

Na novinarski konferenci na Ptuju, so predstavniku humanitarne organizacije Lions klub Ptuj podelili sredstva v višini 1.500 evrov

Prlekija-on.net, torek, 17. december 2013 ob 16:13
Direktor Janez Smolkovič je izročil ček v vrednosti 1.500 evrov Lions klubu Ptuj

Direktor Janez Smolkovič je izročil ček v vrednosti 1.500 evrov Lions klubu Ptuj

V podjetju Teleing d.o.o. že četrto leto zapored tudi ob koncu leta nadaljujejo z dobrodelnostjo – Namesto za poslovna darila so donacijo v višini 1.500 evrov namenili Lions klubu Ptuj, ki jih bo v celoti porabil za njihov projekt "Tradicionalna božično-novoletna obdaritev otrok iz socialno ogroženih družin".

Število naročnikov narašča iz meseca v mesec
Razlog za donacijo je uspešno poslovanje v letu 2013. Zadovoljni so, da število naročnikov njihovih širokopasovnih storitev narašča iz meseca v mesec, kar se odraža tudi v rasti prihodkov podjetja. Kljub temu, da cen njihovih storitev ob dvigu DDV niso spreminjali bodo prihodke od prodaje v letu 2013 povečali za 8 odstotkov. V letu 2013 so dodatno zaposlili še 3 sodelavce, tako da ekipo podjetja sedaj sestavlja 32 redno zaposlenih sodelavcev, katerim gre zasluga za uspešno poslovanje in rast podjetja.

»Podjetje Teleing je močno vpeto v lokalno okolje na različne načine. Svojo družbeno odgovornost izražamo tako, da se odzivamo na probleme v lokalnem okolju, kjer ponujamo svoje storitve in po svojih močeh pomagamo čez celo leto. Za donacije in sponzorstva bomo v letu 2013 namenili 1,2% prihodkov. Sponzoriramo predvsem klube in društva, kateri se ukvarjajo z mladimi. Tako smo med drugim tudi glavni sponzor ženskega nogometnega kluba ŽNK Teleing Pomurje Beltinci, kateri v zadnjih letih dosega velike športne uspehe. Na to smo še posebej ponosni. Dobro pa sodelujemo tudi z gasilskimi društvi na področju vseh petnajstih občin kjer ponujamo naše storitve, prav njim smo namenili tudi poseben Društveni paket naših storitev. Tudi letos pa smo se ob koncu leta odločili, da sredstva namesto za poslovna darila namenimo pomoči potrebnim« je povedal direktor Janez Smolkovič.

Uspešna dobrodelna akcija »Poveži se«
Že od leta 2008 v Teleingu čez vse leto izvajajo dobrodelno akcijo »Poveži se«. V tej akciji zbirajo staro računalniško opremo. Obnovijo in sestavijo uporabno ter jo podarijo tistim, ki si je ne morejo kupiti. Za neuporabno računalniško opremo pa poskrbijo za ekološko neoporečno odlaganje. V letu 2013 so zbrali več kosov računalniške opreme. Večji del zbrane opreme je bil neuporaben, zato so jo oddali v nadaljnjo predelavo in na ta način zagotovili, da neuporabni deli opreme niso končali nenadzorovano v naravi. Uspeli pa so sestaviti tri delujoče računalnike, katere so podarili tistim, ki si jih sami na morejo kupiti.

»Podjetje Teleing d.o.o. že od ustanovitve leta 1995 uspešno posluje in se razvija. Vsa razpoložljiva lastna sredstva vlagamo v gradnjo optičnih omrežij in v omrežno opremo za zagotavljanje širokopasovnih storitev. Delno pa investicije financiramo tudi z dolgoročnimi krediti, saj se zavedamo, da si le na ta način lahko zagotovimo obstanek in nadaljnji uspešen razvoj na zelo konkurenčnem trgu telekomunikacij« je povedal direktor.

V letu 2013 investirali za več kot milijon evrov sredstev
V letu 2013 so v podjetju Teleing dosegli zastavljene cilje in uspešno zaključili načrtovane investicije. Tudi letos so vsa razpoložljiva sredstva investirali v gradnjo optičnih omrežij in omrežno opremo na področju vseh petnajstih občin Spodnjega Podravja in Pomurja, kjer ponujajo svoje storitve. Vsi obračuni za leto 2013 še niso zaključeni, bo pa znesek sredstev, ki so jih investirali v tekočem letu višji od 1 milijona evrov, kar je za 15% več od višine investicij v letu 2012.

V letu 2013 so tako zgradili več kot 90 km novih optičnih omrežij. Postavili so tudi novo sprejemno postajo za sprejem televizijskih in radijskih programov na njihovi parceli v industrijski coni Novi Jork v občini Markovci pri Ptuju.

Gradnja optičnega omrežja na področju KS Stara cesta in KS Cezanjevci
»Pri gradnji kabelske kanalizacije za optiko dobro sodelujemo z lokalnimi skupnostmi, saj jo gradimo sočasno z gradnjo druge komunalne infrastrukture. Največ investicij v letu 2013 smo izvedli na področju MO Ptuj, kjer smo v ČS Rogoznica zgradili 22,5 km novega optičnega omrežja v naseljih Kicar in Spodnji Velovlek in na ta način omogočili dostop do sodobnih širokopasovnih storitev prebivalcem na področju, kjer te možnosti do sedaj niso imeli. Na območju občine Ljutomer smo pričeli z gradnjo novega optičnega omrežja na področju KS Stara cesta in KS Cezanjevci, kjer smo zgradili že 17 km omrežja in pričeli z priklopi naročnikov. Obstoječe naročnike, ki so že enkrat plačali priključek na kabelsko televizijo bomo na novo optično omrežje priključili brezplačno. V občini Beltinci smo sočasno z gradnjo kanalizacijskega omrežja zgradili kabelsko kanalizacijo za optiko v vseh naseljih. Razširili smo tudi področje pokrivanja z lastnim brezžičnim WiFi omrežjem, katero je našim naročnikom na voljo brezplačno. V mesecu novembru pa smo pričeli ponujati tudi svoje storitve v odprtem širokopasovnem optičnem omrežju v občini Radenci, katero je bilo zgrajeno z evropskimi sredstvi« še je povedal direktor.

V Teleingu tudi v naslednjih letih načrtujejo nadaljevanje investicij v lastno optično omrežje. V letu 2014 imajo že dogovorjeno gradnjo več kot 80 km optičnih omrežij sočasno z gradnjo druge komunalne infrastrukture na področju Mestne občine Ptuj in občin Markovci, Gorišnica, Središče ob Dravi, Razkrižje, Ljutomer, Veržej in Križevci pri Ljutomeru. V preostalih občinah pa bodo novo optično omrežje gradili samostojno.

Do leta 2020 načrtujejo, da bodo v celoti nadomestili obstoječa bakrena omrežja kabelske televizije z novim optičnim omrežjem. Vsem obstoječim naročnikom v omrežjih kabelske televizije, ki so svojimi sredstvi enkrat že financirali gradnjo omrežij kabelske televizije želijo zagotoviti brezplačen priklop na novo optično omrežje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo