Praznično odeti Radenci

V središču Radencev v krožišču stoji svetleči izvir Radenske mineralne vode

Jože Žerdin, sobota, 21. december 2013 ob 15:42
Svetleči izvir Radenske mineralne vode

Svetleči izvir Radenske mineralne vode

Radenci so zelo priljubljen kraj saj so znani po svojem Zdravilišču Radenci, daleč naokrog, domala po celem svetu. Zelo pa so znani po zdravilni mineralni vodi Radenska. Letos namreč mineva 180 let od kar so odkrili vrelec slatine, ali mineralne vode.

Tako so tudi letos v tem predbožičnem času, v občini Radenci vsi, ki skrbijo za razvoj turizma zaslužni za lepo predbožično okrasitev Radencev. V središču Radencev so v krožišču postavili iz svetlečih kablov pravi izvir Radenske mineralne vode.

Tudi v drugem radenskem krožišču, ki pelje v Zdravilišče Radenci, so marljivi Radenčani postavili adventni venec, na katerem že svetijo tri lučke. Na tem krožišču sta postavljena znaka ime Radenci in tri srca Radenske mineralne vode. V radenskem parku pa živi veliko veveric, ki se sprehajajo v parku, zato po Radencih svetijo ponoči na drogovih podobe veveric.

V tem predprazničnem času Radenci žarijo v tisočerih lučkah in kar prijetno se je ponoči sprehajati po okrašenih Radencih.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Zanimivosti