Ob Dnevu samostojnosti in enotnosti pripravili strelsko tekmovanje

9. Tradicionalno strelsko tekmovanje ob Dnevu samostojnosti in enotnosti za prehodni pokal

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. december 2013 ob 13:23
Strelsko tekmovanje z MK puško

Strelsko tekmovanje z MK puško

Strelsko društvo Rudar Presika je v četrtek, 26. decembra, organiziralo že 9. Tradicionalno strelsko tekmovanje ob Dnevu samostojnosti in enotnosti za prehodni pokal, v streljanju z malokalibrsko puško.

Na strelišču v Presiki je v dveh kategorijah nastopilo 30 strelcev. V kategoriji člani - do 50 let je zmagal Križanič Tonček iz Stročje vasi, ki je zadel 87 krogov. Drugo mesto je osvojil Pintarič Ivo iz Presike s 76 krogi, tretji pa je bil Habjanič Branko iz Turnišča s 74 krogi.

V kategoriji starejši člani - nad 50 do 65 let, je s 70 zadetimi krogi zmagal Magdič Branko iz Stare Ceste, drugi z 61 krogi je bil Belcl Ivo iz Mihalovcev, tretji pa z 59 krogi Dušan Kosi iz Presike.

V kategoriji veterani - nad 65 let je zmagal Grnjak Jože iz Rinčetove Grabe s 53 krogi, drugo mesto je zasedel Bratinščak Milan iz Ljutomera z 41 krogi, tretji pa je bil Hriberšek Franc iz Presike s 37 krogi.

Prvouvrščeni v vsaki kategoriji so prejeli prehodne pokale, prvi trije uvrščeni pa tudi medalje.

Po tekmovanju so se člani zadržali na družabnem srečanju, prav tako pa počastili srečanje z Abrahamom aktivnega člana Habjanič Stanka iz Veščice.

Strelsko društvo Rudar Presika je bilo ustanovljeno leta 1948. Društvo združuje člane iz celotne občine Ljutomer in širše-  skupno 76 članov. Društvo izvaja streljanje z malokalibrsko puško in pa zračno puško. So redni udeleženec mednarodne in regijske lige z MK orožjem, obiskujejo pa tudi strelska tekmovanja z zračnim orožjem. Strelsko dejavnost z malokalibrsko puško in pištolo izvajajo na strelišču v Presiki, z zračno puško pa na strelišču SD Mesto Ljutomer v Ljutomeru.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport