Lepo obiskan božični koncert v veržejski cerkvi

V župnijski cerkvi sv. Mihaela je v nabito polni cerkvi potekal božični koncert

Jože Žerdin, ponedeljek, 30. december 2013 ob 13:44
Božični koncert v Veržeju

Božični koncert v Veržeju

Na praznik nedolžnih otrok v soboto, 28. decembra, po večerni sveti maši, je v župnijski cerkvi sv. Mihaela v nabito polni cerkvi potekal božični koncert. Božično-novoletni čas je lepa priložnost, da se človek za hip ustavi ob molitvi in poslušanju božičnih in drugih pesmi, ki so primerne za ta čas.

Kot je bilo povedano s strani organizatorja božičnega koncerta članov Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej, ki so koncert pripravili skupaj z župnijo Veržej, so človeške vrednote ljubezen, dobrota, mir in prijateljstvo, katere je potrebno negovati v naših družinah. Božični koncert so obogatili s pesmijo in glasbo sekcije Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej moška vokalna skupina, tamburaška skupina, vokalna skupina Leščeček, ansambel Zadnji moment. Nastopili pa so še Frančiškovi otroci veržejske župnije, učenci 3. razreda osnovne šole Veržej in sicer Orffova skupina, ki je zaigrala na različna tolkala, zapela pa je tudi vokalna skupina pevcev in pevk Turističnega društva Veržej.

Ob koncu lepo pripravljenega božičnega koncerta so vse skupina skupaj z verniki, ki so bili na koncertu v en glas zapeli pesem Sveta noč, blažena noč. Vsi, ki so se udeležili koncerta so prav gotovo na svoje domove odnesli duhovne božične pesmi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje