Brezplačna uporaba eStoritev za podjetja v sklopu projekta ESSENCE

Sam projekt se navezuje na razvoj brezplačnih eStoritev za podjetja v 6 evropskih regijah, med njimi tudi v Pomurju

Prlekija-on.net, petek, 3. januar 2014 ob 12:27
Projekt ESSENCE

Projekt ESSENCE

Razvojna agencija Sinergija sodeluje od junija 2012 do decembra 2014 v novem evropskem projektu ESSENCE (Easy eServices to Shape and Empower SME Networks in Central Europe), ki se izvaja v sklopu programa Central Europe.

Sam projekt se navezuje na razvoj brezplačnih eStoritev za podjetja v 6 evropskih regijah, med njimi tudi v Pomurju. Projekt bo s pomočjo novih eStoritev pripomogel podjetjem pri konkurenčnem in cenejšem poslovanju.

Splošni cilj projekta ESSENCE je ustvariti platformo IKT, ki bo pomagala podjetjem k učinkovitejšemu transportu in zmanjšala vplive na okolje, kakor tudi k premagovanju sedanjim pomanjkljivostim v malih in srednje velikih podjetjih ter povečala njihovo produktivnost in konkurenčnost.

Podjetjem bo omogočeno, da prilagodijo svoj status v okviru Platforme. Ta bodo lahko svobodno vstopala ali zapuščala sistem brez omejitev ter izbirala in uporabljala elektronske storitve, katere bodo podjetjem v interesu. Projekt ESSENCE razvija storitve, kot so ePoslovanje, eMreženje in eLogistika, ki so osnova za podjetnikovo konkurenčnost in gospodarski razvoj.

Najprej je bistveno, da jasno definiramo, kaj so eStoritve na splošno, saj obstaja kar nekaj definicij:
»Koncept eStoritev (krajše za elektronske storitve) predstavlja vodilno aplikacijo za koristno uporabo informacij in komunikacijskih tehnologij (IKT) na različnih področjih.«

Vendar pa je težko zagotoviti natančno opredelitev eStoritve, saj raziskovalci uporabljajo različne definicije za opis eStoritev. Kljub različnim definicijam pa se vsi strinjajo o vlogi tehnologije pri omogočanju zagotavljanja elektronskih storitev. Elektronske storitve, vključene v ESSENCE Platformo, so: komunikacija, katalogi, oblikovanje poslovnega omrežja - Načrtovanje - Delovanje, upravljanje dokumentov in ocenjevanje uspešnosti, eStoritve ponujajo promocijo in inteligentno uporabo IKT in netehničnih rešitev za podjetja.

30. oktober 2013 je Provinca Bologna gostila mednarodno konferenco in predstavila projekt ESSENCE ter projektne vsebine v okviru uporabe eStoritev na območju Srednje Evrope. Ta konferenca je bila sklenitev dvodnevnega srečanja projektnih partnerjev v Bologni in zelo pomemben trenutek za projekt ter za diseminacijo njegove vsebine. Cilj projekta je ustvariti platformo za IKT storitve za podporo podjetjem, za njihovo večjo učinkovitost in zmanjšanje stroškov. Projekt spodbuja inovativne storitve za podjetja, ki uporabljajo informacijske in komunikacijske tehnologije ter podpirajo inovativnost znotraj lokalnega gospodarstva in proizvodnih sistemov.

V okviru konference so številni strokovnjaki predavali o svojih izkušnjah z eStoritvami pri svojem delu in vsakdanjem življenju. Konferenca je bila razdelimo na tri dele: prvi se je osredotočal na to, kako uveljaviti eStoritve pri podjetjih in poslovnih omrežjih. Drugi del konference je govoril o analizah in mednarodnih izkušnjah, ki so jih predstavljali govorniki iz Velike Britanije, Poljske in Nemčije ter predstavili svoje znanje in izkušnje. Zadnji del konference je bil o eStoritvah na splošno, vključno z najboljšimi praksami. Od uporabe IKT do spletne družbe med dematerializacijo, promocija storitev in e-web 2.0 uporabniško naravnan sistem.

Glavna tema konference je bila predstavitev ESSENCE Platforme za eStoritve. Cilj platforme je, da je dobavna veriga podjetij bolj učinkovita in trajnostna in da se zagotovi dostop do usklajenega omrežja storitev, ki ga delijo z drugimi podjetji. Platformo je potrebno upoštevati kot točko dostopa za različne storitve IKT in kot bazo znanja za prispevke podjetij. Poleg tega platforma ponuja priložnost za razpravo o razvojnih potencialih, ki ga ponujajo poslovna omrežja. V gospodarskem položaju, kot je danes, je razvoj vse bolj odvisen od sposobnosti podjetij in lokalnih akterjev, da se poveča njihov neopredmeten kapital osnovnih spretnosti in znanj ter ponovno vlagajo v lokalno konkurenčnost z vidika mreže . Sodelovanje v projektu ESSENCE je pomembno za vsa projektna področja, saj ponuja možnost dostopa do prostora za razpravo in sodelovanje na področju mednarodnih zadev, ki se ukvarjajo s trendi prihodnjih razvojnih platform, e-Storitev, omrežij za izmenjavo in sodelovanje itd.

Podjetja vabijo, da pošljejo svoj ​​interes za sodelovanje v pilotnih poskusih v zvezi z uporabo eStoritev po elektronski pošti, navadni pošti ali sporočijo po telefonu na:
Razvojna agencija Sinergija, do 6. januarja 2014 na telefonsko številko +386 2 538 13 56 ali po elektronski pošti katja@ra-sinergija.si


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo