Bodo prleški vinogradniki protestirali?

Če ne bo dolg poplačan, bodo 15. januarja pripravili protestni shod ter s traktorji in ostalo kmetijsko mehanizacijo blokirali dostop do kleti P&F

Prlekija-on.net, torek, 7. januar 2014 ob 11:452
Prleški vinogradi

Prleški vinogradi

Ob koncu prejšnjega leta, so se sestali vinogradniki, člani Kmetijske zadruge Ormož, ki preko le-te, svoje grozdje prodajajo družbi P&F Jeruzalem Ormož. Ta jim namreč dolguje tretji obrok plačila za grozdje letnika 2012 in tudi prvi obrok za letnik 2013.

Na sestanku so tako vinogradniki sprejeli sklep ter na vodstvo družbe P&F naslovili zahtevo, da jim do 10. januarja poravnajo tretji obrok za grozdje letnika 2012 in do 30. januarja prvi obrok za grozdje letnika 2013. V nasprotnem primeru bodo 15. januarja pripravili protestni shod ter s traktorji in ostalo kmetijsko mehanizacijo blokirali dostop do kleti.

Dolg kleti P&F do vinogradnikov oz. do KZ Ormož naj bi za dobavljeno grozdje letnika 2012 znašal okoli 600.000 evrov, za letnik 2013 pa jim dolguje prvi obrok oz. tretjino od dobrega milijona evrov. Če dodamo še zamudne obresti, ki so se nabrale v tem času, dolg znaša okrog milijon evrov. Po drugi strani pa tudi klet P&F zadrugi očita nespoštovanje določb iz pogodbe, saj so vinogradniki v letih 2012 in 2013 zagotovili manj grozdja, kot je zapisano v pogodbi, saj so si vinogradniki kupce, ki so bili pripravljeni plačati takoj, poiskali tudi drugje. P&F tako od vinogradnikov zaradi tega zahteva odškodnino v višini okrog 800.000 evrov.

lotmershki21 sreda, 8. januar 2014 ob 16:33

Po drugi strani pa tudi klet P&F zadrugi očita nespoštovanje določb iz pogodbe, saj so vinogradniki v letih 2012 in 2013 zagotovili manj grozdja, kot je zapisano v pogodbi, saj so si vinogradniki kupce, ki so bili pripravljeni plačati takoj, poiskali tudi drugje. P&F tako od vinogradnikov zaradi tega zahteva odškodnino v višini okrog 800.000 evrov.

Keko jaz ven v pogodbi nigi ne piše, ka je treba celotni pridelek prodati jin.
Če nebi meli omejitve 2.5 kil na trs, bi pa mogoče meli zadosti.


zaj pa bi radi odškodnino Nasmeh saj neste resni.

pravični četrtek, 9. januar 2014 ob 12:22

Hmmmm, težko je delati tale pogodbe. Jaaa

Saj ne moreš vedeti v naprej kakšna bo letina. Mislec

Kaj če bi mlinarji hoteli od kmeta odškodnino, ker mu je toča uničila pšenico pa je sedaj nima, da bi jo prodal mlinarju. Mislec Hjooj

Sicer pa dober #biznis# P&F. To ja Hihihi

Sedaj bi dobili več za odškodnino, kot stane grozdje. Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Hudi

Vinogradniki bi tako še plačali, da so se lahko grozdja znebili. Hihihi Zloba Hahaha






Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo