Komedija Sleparja v krilu v Ljutomeru

Predsva bo v sredo, 15. januarja, ob 19.30, v Domu kulture Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 7. januar 2014 ob 12:32
Sleparja v krilu, foto: slg-ce.si

Sleparja v krilu, foto: slg-ce.si

V sredo, 15. januarja, ob 19.30, v Domu kulture v Ljutomeru gostuje SLG Celje z uprizoritvijo komedije Kena Ludwiga: Sleparja v krilu.

Sodobni ameriški dramatik in režiser Ken Ludwig (1950) je z uspešnicami na Broadwayu, londonskem West Endu in drugod po svetu postal sinonim za sodobno komedijo. Njegove igre so bile uprizorjene v več kot tridesetih državah in prevedene v več kot dvajset jezikov, leta 2006 pa ga je časopis The Times razglasil za "dobavitelja lahkotnih komedij".

Ken Ludwig je uspešen tudi kot režiser. Leta 2004 je v Alley Theatru v Houstonu režiral krstno uprizoritev svoje komedije Sleparja v krilu (Leading Ladies).

Brezposelna angleška igralca Jack in Leo poskušata v Ameriki uspeti s preigravanjem prizorov iz Shakespeara. Ko že skoraj popolnoma obupata nad igralsko kariero in življenjem, prebereta v časopisu, da stara in zelo bogata gospa iz Yorka išče svoja izgubljena nečaka, ki sta se kot otroka z mamo odselila v Anglijo, in ju od takrat ni videla. Jack in Leo se domislita načrta, ki bi jima prinesel veliko denarja. Odločita se, da se bosta stari bogatašinji predstavila kot njena izgubljena nečaka in pobrala dediščino. Stvari se zapletejo, ko izvesta, da gospa ne išče nečakov, temveč nečakinji, in se preoblečeta v ženski. Za dodatne zaplete poskrbi še Leo, ki se zagleda v Meg, živahno, duhovito in nadvse privlačno nečakinjo stare gospe. Meg obožuje gledališče in je zaročena z dolgočasnim pastorjem. Tudi Megino življenje se obrne na glavo, ko spozna sestrični Maxine in Stephanie.

Ljubezenske dogodivščine, komični in nepričakovani zapleti dveh moških, preoblečenih v ženski, duhoviti dialogi v briljantni komediji, ki združuje čare gledališča z vsakdanjim življenjem.

Igralci
Meg Pia Zemljič
Leo Andrej Murenc
Jack Vid Klemenc / Aljoša Koltak
Audrey Liza Marija Grašič
Duncan Bojan Umek
Florence Anica Kumer k. g.
Dr. Myers Igor Žužek
Butch David Čeh
Prevajalka Tina Mahkota
Režiser Boris Kobal
Dramaturginja Tatjana Doma
Scenograf Branko Hojnik
Kostumografinja Maja Ballund
Skladatelj Bojan Jurjevčič - Jurki

Predprodaja vstopnic v TIC-u Ljutomer in pred predstavo na blagajni.
Prijazno vabljeni!



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje