Poslovni goljufiji samostojnega podjetnika iz UE Ljutomer

V gospodarski družbi je ob tem nastala premoženjska škoda za preko 260.000 evrov

Prlekija-on.net, petek, 10. januar 2014 ob 17:4225
Ob tem je nastala premoženjska škoda za preko 260.000 evrov

Ob tem je nastala premoženjska škoda za preko 260.000 evrov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so v decembru 2013 podali kazensko ovadbo zoper samostojnega podjetnika iz UE Ljutomer za storitev dveh kaznivih dejanj poslovnih goljufij.

Po drugem v zvezi s prvim odstavkom 228. člena KZ-1 je osumljeni pri izvajanju gradbene pogodbe preslepil izvajalca gradbenih del s prikrivanjem, da obveznosti podjetja ne bodo mogle biti izpolnjene. Zaradi delne neizpolnitve obveznosti do izvajalca pa je v gospodarski družbi nastala premoženjska škoda za okrog 230.000 evrov.

Po prvem odstavku 228. člena KZ-1 je osumljeni pri izvajanju pogodb za izvedbo projektnih dokumentacij in intelektualnih uslug tudi preslepil izvajalca del s prikrivanjem, da obveznosti podjetja ne bodo mogle biti izpolnjene. Zaradi delne neizpolnitve obveznosti do izvajalca pa je slednjemu nastala premoženjska škoda za okrog 36.000 evrov.

Po poročanju pomurje.si, naj bi po neuradnih informacijah murskosoboški kriminalisti ovadili Marsela Šalamona iz podjetja za proizvodnjo peciva in tort Rogljiček Pristava, ki je sicer že nekaj časa v stečaju. Oškodovano podjetje pa je gradbeno podjetje PGP Ljutomer, ki je prav tako že v stečajnem postopku. Ovadeni podjetnik po neuradnih informacijah gradbenemu podjetju ni plačal za opravljena dela in izdelavo dokumentacije za proizvodno halo, še piše pomurje.si.


Več v Črna kronika