Pričeli so se 9. Trstenjakovi večeri

Pričeli so se letošnji 9. Trstenjakovi večeri - večeri druženja, pogovora, izobraževanja, veselja in kulture

Marjan Slavič, sobota, 11. januar 2014 ob 15:04
9. Trstenjakovi večeri

9. Trstenjakovi večeri

V župniji sv. Petra v Gornji Radgoni, so tudi letos, kot vrsto let prej pripravili Trstenjakove večere, ki so namenjeni, v smislu druženja, tematskih predavanj, pogovora in veselja.

Tako so v uvod letošnjih 9. Trstenjakovih večerov že ta petek, 10. januarja, popeljali s koncertom božičnih pesmi, vsi trije domači pevski zbori radgonske župnije, Mešani pevski zbor pod vodstvom Karla Korošca, ter Mladinski pevski zbor Biseri in Otroški pevski zborček Sončni žarki pod vodstvom Nataše Preglav.

V župniji Gornja Radgona so v letu 2000, pod idejo takratnega župnika Andreja Zrima, organizirali prve Nikodemove večere, katere pa so le te ob 100. letnici rojstva radgonskega rojaka teologa psihologa, akademika, filozofa ter častnega občana Občine Gornja Radgona dr. Antona Trstenjaka in ob njegovi 10. letnici smrti leta 2006 preimenovali v Trstenjakove večere. Trstenjakovi večeri so bili vsa ta leta dokaj dobro obiskani, so pa vsa ta predavanja tudi priložnost pogovora in postavljanja osebnih vprašanj in mnenj predavateljem, ki prav gotovo z veseljem odgovorijo in postavijo prave smernice in vodila življenjskih ciljev.

Trstenjakovi večeri se bodo nadaljevali že to soboto, 11. januarja, ob 19.00 uri v dvorani Trstenjakovega doma s tematskim predavanjem dr. Polone Vesel Mušič: Poslanstvo staršev in botrov pri pripravi na zakrament otroka.
V petek, 17. januarja, ob 19.00 uri, pa bosta spregovorila mlada zdravnika, domačina iz Gornje Radgone Tilen Zamuda in Tomo Brus Hladen – Zdrav duh v zdravem telesu.

Svoje zaključne misli pa bo podal v soboto, 18. januarja, ob 19.00 uri, dr. Vinko Potočnik s tematskim predavanjem: Naša rast v veri po letu vere.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje