Policisti zasegli prepovedano drogo in pridržali tri osumljence

Pri vseh treh so policisti opravili tudi hišne preiskave, kjer so našli še več tehtnic in pribora za uživanje prepovedanih drog ter več vrečk s prepovedano drogo

Prlekija-on.net, četrtek, 16. januar 2014 ob 12:082
Policista PP Gorišnica sta v torek, 14. januarja, ob 20.55, na lokalni cesti v Zamušanih ustavila 22-letnega voznika osebnega avtomobila iz Gorišnice. Kot sopotnika sta se v vozilu prevažala še 25-letnik iz Gorišnice in 21-letnik iz Stojnc.

Policista sta v vozilu zaznala močan vonj po konoplji, ob kontroli pa pod voznikovim sedežem opazila PVC vrečko s posušenimi rastlinskimi vršički konoplje. Najstarejši od vseh je iz svojih hlač potegnil še eno PVC vrečko, v kateri so bili prav tako posušeni rastlinski vršički konoplje. Policistoma je izročil tudi digitalno tehtnico in manjše škarjice. Preliminarni test na prepovedane droge je potrdil, da je v vrečkah prepovedana droga in sicer skupno 186,29 gramov konoplje.

Ker so bili podani utemeljeni razlogi za sum, da so vsi trije storili kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po prvem odstavku 186. člena Kazenskega zakonika, so jim policisti odvzeli prostost in jih pridržali.

Pri vozniku so policisti opravili tudi postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica nedovoljenih snovi (prepovedanih drog) v organizmu, ki je bil pozitiven. Policisti so mu zato odredili še strokovni pregled, ki se je opravil v Splošni bolnici Ptuj. Po prejemu rezultatov strokovnega pregleda, bo zoper voznika podan obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog.

Pri vseh treh so policisti 15. januarja, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju, opravili hišne preiskave. Pri tem so našli še več tehtnic in pribora za uživanje prepovedanih drog, zraven tega pa še eno PVC vrečko v kateri so bili rastlinski delci suhe rastline konoplje, eno papirnato vrečko z dvema vršičkoma rastline konoplje in zavitek iz ALU folije, v kateri je bila bela praškasta snov, za katero policisti sumijo, da je prepovedana droga.

Po prejemu vseh potrebnih analiz bodo policisti vse tri kazensko ovadili.

V 1. odstavku 186. členu Kazenskega zakonika je predpisano, da se tisti, ki neupravičeno proizvaja, predeluje, prodaja ali ponuja naprodaj ali zaradi prodaje ali dajanja v promet kupuje, hrani ali prenaša ali posreduje pri prodaji ali nakupu ali kako drugače neupravičeno daje v promet rastline ali substance, ki so razvrščene kot prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu, ali predhodne sestavine, ki se uporabljajo za izdelavo prepovedanih drog, kaznuje z zaporom od enega do desetih let.


Več v Črna kronika